HOLY COW! David Duchovny maakt literair debuut met 'De waarheid is een koe'

 

Een onstuimige roadtrip van een beestig trio op het kruispunt van Animal Farm en Chicken Run

‘Zijn doldwaze eerste roman is een onderhoudende fabel die zichzelf niet al te serieus neemt. Dit kunnen alleen de allergrootsten.’  The Washington Post

‘Dit boek doet wat alle goede dierenromans doen: het laat je nadenken over onze relatie met die andere soort waarmee we de planeet delen.’ – Matt Haig, The Guardian

‘Een van de meest beklijvende allegorieën sinds Animal Farm’ – Time Out New York

Elsie Bovary is een koe en is heel tevre­den met haar luie leventje. Ze slijt haar dagen met eten, slapen en kletsen met haar hartsvriendin Mallory. Als ze op een nacht de stal uit sluipen om te gaan dollen met de stieren, ziet Elsie de boer en zijn gezin in stille aanbidding voor een lichtgevend kastje zitten. En wat deze Kastgod over de bio-industrie ver­telt, zet haar wereld op zijn kop.

Er zit maar één ding op: ze moet een veilig heenkomen zoeken. Ze ontvlucht de boerderij samen met Jerry, een varken dat zich onlangs bekeerd heeft tot het jodendom, en Tom, een kalkoen die niet kan vliegen maar wel een iPhone kan bedienen met zijn snavel. Met gestolen paspoorten vertrekt dit bonte team, provisorisch vermomd als mensen, naar de luchthaven. Op hun spirituele reis naar het land van de heilige koe delen ze psychiatrisch advies uit, verruimen hun geest en verbeteren de wereld.

DAVID DUCHOVNY is een man van vele talenten. Hij is een gewaardeerd acteur, scenarist en regisseur, vooral bekend van The X-Files en Californication. Met De waarheid is een koe ontpopt hij zich als de literaire sensatie van 2015.

-----------------------------------------------------------------

De waarheid is een koe | David Duchovny
ISBN 9789022331781 | € 19,99 | ca. 176 blz. | Gebonden met stofomslag
Uitgeverij Manteau
Verschijnt op 24 augustus 2015

-----------------------------------------------------------------

Alexandra Cousy

Manteau | WPG Uitgevers

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be