'In Europese Velden' - de eerste WOI-reisgids over Europa

Zo lelijk de oorlog was, zo mooi het landschap waarin de strijd ooit woedde

Historicus en reiziger Korneel De Rynck gidst u langs honderden bezienswaardigheden in Europa die de sporen dragen van de Eerste Wereldoorlog.

  • In maar liefst 12 landen: België, Frankrijk, Italië, Slovenië, Bosnië, Servië, Macedonië, Griekenland, Turkije, Polen, Oekraïne, Wit-Rusland
  • Het relaas van de belangrijkste veldslagen
  • Handige overzichten van de interessantste sporen, monumenten, begraafplaatsen en musea
  • Doorspekt met talloze foto's en kaarten

Deze reisgids draait natuurlijk in de eerste plaats om de Grote Oorlog. De locaties die hier worden besproken, zijn echter niet alleen historisch belangrijk; het zijn ook prachtige reisbestemmingen, tout court. De oorlog speelde zich af op strategische plekken: bij rivieren, bij de zee, op heuvels of in de bergen en in de buurt van oude steden. Zo afschuwelijk de oorlog ook was, zo mooi is het landschap dat het decor ervan vormde. Met deze gids in de hand ontdek je zowel de donkere geschiedenis als de verrassende schoonheid van Europa en zijn diverse landen.

In Europese Velden is onmiskenbaar een essentieel boek voor alle WO I-geïnteresseerden en voor alle reizigers die geboeid zijn door geschiedenis.

Korneel De Rynck (°1986) is historicus en schrijver. Hij won de Vlaamse Scriptieprijs 2008 en debuteerde in 2011 met De tuin van Tito. Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo. Met dat boek won hij de Groene Waterman-publieksprijs en werd hij genomineerd voor de VPRO Bob Den Uyl Prijs voor het beste reisboek. In 2014 verscheen IJzeren oogst. Een reis door Europa en de Grote Oorlog. Zijn familie is afkomstig uit de Westhoek, zijn overgrootvader was soldaat aan de IJzer.

_________________________________________________________
Korneel De Rynck, In Europese velden
ISBN 9789022333730 | 288 blz. | € 19,99 | Paperback
Uitgegeven bij Manteau
Verschijnt op 31 maart 2017
_________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be