'In mijn hoofd ga ik onder water': Hind Fraihi kijkt door de ogen van haar autistisch zoontje

2 april is Wereld Autisme Dag

Nog nooit was In mijn hoofd ga ik onder water zo actueel als op 2 april, tijdens de Wereld Autisme Dag. Dit jaar focust de campagne op de authenticiteit van mensen met autisme, zelf noemen ze het Authentisme. Een concept dat Hind Fraihi meer dan begrepen heeft. In een indrukwekkend relaas beschrijft ze de leefwereld waarin haar autistisch zoontje zich begeeft, daar stuitend op onwil en onbegrip.

In een wereld bevolkt door manmensen en vrouwmensen in bokalen, met af en toe een vis of een zeemeermin ertussen, zoekt Liam zijn weg. Hij ziet sproetjes en kinderen met blauw haar. En heel soms laat hij het water van de zee door de ogen van de mensen lopen, omdat ze boos zijn of omdat ze lachen.

Vanuit haar eigen ervaringen als moeder van een kind met autismespectrumstoornis beschrijft Hind Fraihi hoe haar zoon de vreemde wereld rondom hem ervaart. Door zijn ogen durft ze onze maatschappij en onze conventies in vraag te stellen en toont ze de lezer de struikelblokken waar een kind met autisme en zijn omgeving elke dag mee te maken krijgen.

"Als ouder van een kind met autisme las ik zoveel herkenbare situaties. Op een poëtische manier brengt Hind inzicht in de gedachten van onze jongens." - Marijke Pinoy 

Schitterend boek van journaliste Hind Fraihi  die ons op een warme, indringende en ontroerende manier meeneemt in de leefwereld van haar autistische zoon. Dit prachtig boek is een aanrader voor iedereen, maar vooral voor de wereld van de hulpverleners waar onwetendheid en onbegrip t.o.v. de autistische medemens vaak tot verkeerde diagnosen en behandelingen leidt.  We hebben nog veel te leren over autisme maar zeker ook van autisten!” - Marleen Temmerman

Hind Fraihi is freelance journaliste en schreef vorig jaar een opmerkelijk stuk in De Morgen, De Standaard en NRC Handelsblad naar aanleiding van Wereld Autisme Dag. Ze koos ervoor haar carrière anders in te richten om meer bij haar gezin en haar zoon te kunnen zijn. Soms mist ze de oneindige carrièremogelijkheden, maar de persoonlijke vooruitgang die ze samen boeken, vervult haar elke dag met trots en voldoening.

De auteur is beschikbaar voor interviews. Op 2 april 2015 is het Wereld Autisme Dag.

In mijn hoofd ga ik onder water - Hind Fraihi - €19,99 - 208 blz. - Paperback - Manteau

About Manteau

Contact

Mechelsesteenweg 203 2018 Antwerpen

03/285.72.29

info@wpg.be

www.wpg.be