In Vlaamse velden - het boek bij de serie

1 familie - 5 levens - 4 jaar oorlog

Een episch verhaal over hoe het gezin tracht te overleven in tijden van oorlog. In Vlaamse velden vertelt het verhaal van de Gentse familie Boesman, die probeert te overleven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het officiële boek bij de reeks In Vlaamse velden op één. ISBN 9789022329382 - € 19,99 - 256 blz. - paperback - Een uitgave van Manteau

In Vlaamse velden vertelt het verhaal van de Gentse familie Boesman, die probeert te overleven tijden de Eerste Wereldoorlog. Centraal staat de vijftienjarige Marie, een nog naïef jong meisje. Door en ondanks haar ervaringen in de oorlog groeit ze uit tot een gelouterde volwassen vrouw die gelooft in de toekomst. Vader Philippe, gynaecoloog ziet kans om professor te worden in de door de Duitse bezetter gesteunde Vlaamse universiteit, een leerstoel die hem voordien was geweigerd. Moeder Virginie probeert zo goed en zo kwaad als het gaat haar gezin bij elkaar te houden, terwijl de oorlog hen uit elkaar drijft.

Maries oudste broer Vincent vecht mee aan het front, uit idealisme…en zal daarvoor een hoge tol betalen. Guillaume, haar jongste broer, wil deserteren, maar wordt soldaat tegen wil en dank.Marie droomt ervan om dokter te worden, maar wordt verpleegster achter het front. Daar vindt ze tenslotte de kracht om op een genuanceerde manier naar de wereld en naar haar familie te kijken.

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be