Ish Ait Hamou schrijft novelle naar aanleiding van nieuwe Te Gek?!-campagne

Opvallende lanceringsactie op zondag 24 januari in samenwerking met NMBS

 

 

"Als je tijd geeft aan moeilijk, dan wordt moeilijk gemakkelijk. Eén weg heeft ze nooit kunnen begaan. Het is een gebeurtenis waar ze nooit naar heeft willen terugkijken. Een gevoel dat ze nooit heeft kunnen verwerken. Ze heeft zichzelf nooit de tijd gegeven om van dat ‘moeilijk’ een ‘gemakkelijk’ te maken." - Ish Ait Hamou, Als je iemand verliest die je niet kan verliezen

 

Ish Ait Hamou weet als geen ander hoe hij een verhaal in woorden en zinnen moet omzetten om zijn lezers te inspireren. Naar aanleiding van de nieuwe scholencampagne van Te Gek?! schreef hij een verbluffende novelle over twee mensen die door het lot met elkaar worden verbonden. 

Nadat Vlaanderen en Nederland massaal verliefd werden op Djibril, het beklijvende hoofdpersonage uit de bestseller Cécile (2015), spreekt hij in Als je iemand verliest die je niet kunt verliezen door de monden van vluchteling Sulayman en dokter Sheila. Zijn twee hoofdpersonages ontmoeten elkaar toevallig op de trein, maar deze ogenschijnlijk onschuldige ontmoeting zal hun leven onherroepelijk veranderen.

Exclusieve lancering op zondag 24 januari

In samenwerking met NMBS nodigt Ish op zondag 24 januari 80 mensen uit om de novelle samen met hem in primeur te lezen op de trein van Oostende en Leuven. 80 gelukkigen lezen van Oostende tot Leuven de novelle, waarna Ish met hen de trein terug neemt van Leuven naar Oostende. Tijdens deze ongeveer twee uur durende rit, zal hij met hen in gesprek gaan over de novelle, het lot en de manier waarop een toevallige ontmoeting een leven kan veranderen.

Op dinsdag 26 januari is Als je iemand verliest die je niet kan verliezen overal te koop en trekt Ish Ait Hamou samen met meter Selah Sue, peter Guy Swinnen, kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens en minister Hilde Crevits  de scholencampagne van Te Gek?! op gang.

  • Voor meer informatie over de novelle en de lanceringsactie:
    • Ellen Van Tichelt (ellen.vantichelt@wpg.be / +32 3 285 73 46)
  • Voor meer informatie over de scholencampagne van Te Gek?!:

====================================================================================

Soms kan het alleen maar fout gaan in een leven. Het overkomt dokter Sheila. Het leven lachte haar toe. Ze werkte als topchirurg in een vermaard ziekenhuis en had een perfecte relatie. Tot het noodlot haar genadeloos trof.

Sheila wordt overgeplaatst naar een eenvoudig ziekenhuis in een klein stadje waar ze zal moeten vechten om aanvaard te worden. En vooral tegen zichzelf, want de spoken in haar hoofd zijn een goed bewaard geheim. Onderweg naar haar nieuwe leven ontmoet ze in de trein Sulayman, een Palestijnse vluchteling die twee jaar in het land verblijft.

Op haar eerste werkdag in het nieuwe ziekenhuis komt een ernstig spoedgeval binnen. Een man is zwaar toegetakeld met messteken. Dokter Sheila wordt erbij gehaald. Ze is bloednerveus. Ze wil vooral niet dat de geschiedenis zich herhaalt…

Ish Ait Hamou (1987), bij het grote publiek ook bekend als choreograaf en jurylid van So You Think You Can Dance, schrijft van jongs af verhalen. In 2014 debuteerde hij met Hard hart en in 2015 verscheen zijn bestseller Cécile, het verhaal over een jongetje van wie het leven door zijn nieuwsgierigheid een onverwachte wending neemt.

 

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be