Ish Ait Hamou te gast op TEDx event 'Architecting Happiness' in Luxemburg

Schrijver, danser en choreograaf creëerde speciaal voor de gelegenheid 'The Dance of Storytelling'

 

Aanstaande zaterdag 26 september vindt in Luxemburg het TEDx-evenement 'Architecting Happiness' plaats. Een van de sprekers op dit internationale event is niemand minder dan Ish Ait Hamou, die voor deze unieke gelegenheid een performance uitwerkte rond de kracht van storytelling. Het resultaat wordt een lezing op choreografie met als toepasselijke titel 'The dance of storytelling'.

De andere sprekers op de affiche delen allen dezelfde zeer uiteenlopende achtergrond en benaderen het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Naast Ish Ait Hamou komen o.a. Sophie Vangheel & Griet Geebelen aan het woord, de oprichtsters van ontwikkelingsorganisatie Cunina; bekroond architect Carl Fredrik Svenstedt vertelt over de maakbaarheid van onze omgeving; Thomas Backlundentbewoner getuigt hoe hij vanuit een tent een internationaal bedrijf oprichtte; make-up artist, kunstenares en bedrijfsleider Alex Box praat vanuit haar eigen ervaring hoe aangeleerde gewoonten beperkend kunnen zijn voor persoonlijke groei en de goochelaar Kevin Antonis spreekt over de magie in ons dagelijks leven.

Met andere woorden: de line-up is even divers als veelbelovend!

De kracht die in verhalen schuilt

Ish brengt 'The Dance of Storytelling', een TED-talk over een thema dat hem na aan het hart ligt: de kracht van verhalen. Verhalen zijn volgens hem in staat levens te veranderen en zelfs levens te redden. Ish getuigt over hoe ook zijn leven dag in dag uit beïnvloed wordt door de kracht van verhalen. Belgiës bekendste choreograaf weet waarover hij spreekt: niet alleen in dans brengt hij verhalen tot uitdrukking, als schrijver heeft hij met Hard hart (2013) en Cécile (2015) ook al twee bestsellers op zijn naam staan. Intussen verkocht hij al meer dan 20.000 exemplaren van zijn boeken.

Ideas worth spreading

TED is een wereldwijde gemeenschap die, over culturen en disciplines heen, streeft naar een grondiger begrip van de wereld. De kern: geloof in de kracht van ideeën om attitudes, levens en uiteindelijk de wereld te veranderen. Het doel is die ideeën te verspreiden door gepassioneerde mensen die een krachtige TED-talk brengen over wat hen drijft. TED leeft en onafhankelijke TEDx-initiatieven schieten als paddestoelen uit de grond. Dit weekend brengt United Business Institutes-Luxemburg het wereldbekende evenement naar Wiltz. Thema van de dag is Architecting Happiness.

-----------------------------------------------

TEDxUBI Wiltz 'Architecting Happiness'
Zaterdag 26 september 2015
United Business Institutes - Luxembourg
Château de Wiltz, 35 rue du Château
L-9516 Wiltz, Grand Duchy of Luxembourg

-----------------------------------------------

Ellen Van Tichelt

 

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be