Johan Op de Beeck - 'Napoleon, deel 2: Van keizer tot mythe'

De definitieve Nederlandstalige biografie van Napoleon is nu compleet

'Een pageturner waarin een van de invloedrijkste mensen uit onze geschiedenis weer tot leven wordt gewekt.' - Peter Vandermeersch (hoofdredacteur NRC)

Johan Op de Beeck vertelt meesterlijk en meeslepend het fascinerende levensverhaal van een van de beroemdste en belangrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis. Het reeds verschenen eerste deel beschrijft de steile opmars van Napoleon Bonaparte van militair strateeg tot keizer van Frankrijk in 1804. Deel 2, Van keizer tot mythe, begint op het ogenblik dat Napoleon het toppunt van zijn macht bereikt.

De auteur is beschikbaar voor interviews.

Napoleon deel 2 - Johan Op de Beeck - ISBN 9789022329979 - 800 blz. - € 29,99 - Paperback met fotokatern - Een uitgave van Manteau

De definitieve Nederlandstalige biografie van Napoleon, in twee boekdelen, toont het ware gelaat van de Corsicaanse immigrant die het schopte tot machtigste man ter wereld.

Dit tweede deel beschrijft hoe Napoleon dankzij briljant gevoerde veldslagen, zoals die bij Austerlitz en Jena,  bijna heel Europa controleert. Maar het keizerrijk dijt uit en de machtigste man ter wereld begaat vergissingen. In 1812 wordt Napoleon na een catastrofale veldtocht door Rusland gestuit. Vanaf dat ogenblik is hij geen overwinnaar meer maar een overlever. In 1814 wordt hij tot troonsafstand gedwongen en verbannen naar Elba. Amper tien maanden later ontsnapt hij en keert terug voor de definitieve krachtmeting bij Waterloo. Maar in zijn ballingsoord op Sint-Helena zorgt de afgezette keizer ervoor dat de wereld zich ook na zijn dood over hem zal blijven verbazen.

'Heerlijk passioneel geschreven biografie over Napoleon. Een verslavende pageturner. Fantastisch!' - Joost Zweegers (Novastar)

'Een ongelofelijk boeiend boek dat zeer toegankelijk is geschreven.' - Jacques Dubrulle (Erevoorzitter Internationaal Filmfestival van Gent)

Johan Op de Beeck was voorheen journalist en hoofdredacteur van diverse media. Als geschiedkundig auteur is hij gespecialiseerd in het napoleontische tijdperk en de Franse Revolutie. Hij schreef de bejubelde bestsellers Napoleons nachtmerrie (2012), Waterloo (2013), en Napoleon - Van strateeg tot keizer, het eerste deel van deze biografie (2014).

 

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be