KLIKKEN EN KLAKKEN - JO SMETS

Bloedstollend debuut

Smets kiest zijn woorden als spijkers en hamert ze vervolgens zonder mededogen in je strot. Een sterk debuut dat zich afspeelt in het voorjaar van 1966. ISBN 9789022329337 - € 19,99 - 336 blz. - paperback - Een uitgave van Manteau

Zaterdag 29 januari 1966. Mark Lazare, deur-aan-deurverkoper voor Boek en Plaat, rijdt ’s nachts doelloos rond in Leerbeek, een zwart gat in het midden van België. Het is zaterdag, een paar dagen voor rijkswachters in Vlaanderen twee mijnwerkers doodschieten, een paar weken voor in Wallonië de femmes-machines van een wapenfabriek het werk staken, een paar maanden voor aan de andere kant van de planeet The Satanic Church wordt opgericht.

Meet Walker, in wiens spinnenweb Lazare terechtkomt. Killer met een strohoed die op een vreemde boerderij een piepjong meisje uitbaat en een gewezen hoer orale seks verleent. Dader, stoker, intrigant en samenzweerder, met een vriend in de hoogste rangen van de rijkswacht. Lazare lijkt klaar voor een heroïsche afdaling in de onderwereld. Maar al snel wordt duidelijk dat hij daar al logeert, eerder opklimt naar de bovenwereld, en de poorten van de hel achter zich open laat…

Jo Smets woont op tien meter van een reusachtig kerkhof, op duizend meter van een grot van de Moeder van God, op duizend meter van een huis waar ooit vijf mensen werden afgemaakt. Hij heeft één vriend niet ver van Zwitserland, één broer, één zus, één moeder, twee dochters en geen hond. Aan zijn vrouw, die hij niet verdient, is dit boek opgedragen.

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be