Uitnodiging 9 juni: Koen Strobbe lanceert zijn adembenemende debuut 'Kruis en munt'

Koen Strobbe creëert een web van intriges rond een scala personages wiens wegen hij laat kruisen onder de blakende Provençaalse zon

 

Met de Aspe Award gaat Pieter Aspe jaarlijks op zoek naar aanstormend crimetalent om de Aspe NV te verrijken. Met de eerste editie, die op de Boekenbeurs 2015 werd uitgereikt, is hij onmiddellijk in dit opzet geslaagd. Op 9 juni wordt 'Kruis en munt', het ongewone debuut van Aspe Award-laureaat Koen strobbe, officieel voorgesteld in boekhandel Letters & Co in Gent. U bent van harte welkom om mee te komen proeven van zijn werk: in woord en wijn.

Koen Strobbe begon zijn professionele carrière op de reclameregie van De Persgroep. In 2000 werd hij bij Woestijnvis algemeen directeur van het veelbesproken weekblad Bonanza.

Intussen woont hij al meer dan 15 jaar in Uzès nabij Avignon, waar hij samen met zijn echtgenote het wijndomein 'Domaine Perdrix-Lasouche' wist uit te bouwen tot een succesverhaal. 'Kruis en munt' is zijn eerste thriller en is een debuut dat een groots oeuvre aankondigt.

‘Spannend en heel toegankelijk met een exotisch tintje en geloofwaardige plot, Koen Strobbes debuut heeft het allemaal. Wie deze zomer een nieuwe misdaadauteur wil ontdekken, leest Kruis en munt.’ - Pieter Aspe

'De nieuwsgierigheid van de lezer wordt uitermate geprikkeld en op het einde beloond met een verrassend, passend en haast filmisch beschreven slot.' - De jury van de Aspe Award over Een goed jaar, Strobbes kort verhaal.

De jonge sterrenchef Isabel arriveert in de idyllische Provence, klaar voor een nieuw leven met haar vriend Bas. Wanneer hij niet opdaagt in het station, rijdt Isabel naar het hotel waar hij al een week verblijft. Diezelfde avond vindt ze in haar bed een milt. Bas lijkt spoorloos verdwenen.

Met de hulp van wijnbouwer en oud-gendarme David begint Isabel te graven in het verleden van haar vriend in de hoop hem te vinden. Terwijl almaar meer verborgen facetten van Bas aan de oppervlakte komen en Isabels wereld instort, groeien zij en David naar elkaar toe. Wanneer ze verwikkeld raken in een gevaarlijk web van pooiers, ex-legionairs en orgaanhandelaars is vluchten niet langer mogelijk. Kunnen ze een list bedenken om zich te redden?

Koen Strobbe schrijft met zoveel schwung dat je haast niet gelooft dat dit een debuut is.

--------------------------------------------------------

Kruis en munt | Koen Strobbe
ISBN 9789460415081 | ca. 392 p. | €21,99 | Paperback
Uitgegeven door Manteau

--------------------------------------------------------

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be