Leef en eet volgens je OERRITME!

en word fit, slank en gelukkig - Leen Steyaert

Respecteer je biologische klok en herstel je nachtrust. Dit boek geeft je praktische antwoorden op je problemen. ISBN 9789022329139 - € 19,99 - 288 blz. - paperback - Manteau - verschijnt op 17/02

Slaapproblemen, vermoeidheid, depressie, ADHD en obesitas zijn dé ziekten van deze tijd. We beseffen dit niet, maar de oorzaak ligt vaak in de verstoring van onze ‘innerlijke klok’ of ons ‘circadiaanse ritme’. Wetenschappers krijgen stilaan een beter inzicht in de manier waarop deze ritmes werken, hoe ze ons leven bepalen en hoe we ze kunnen aanwenden om optimaal te functioneren.

Het hedendaagse leven staat mijlenver van dit oerritme. Ons lichaam is vaak in conflict met wat het dagelijks leven, ons werk en andere verplichtingen van ons eisen. Dit maakt vele mensen ziek.Oerritme is een pleidooi voor een natuurlijker leven, dichter bij dat van de oermens, maar wel op maat van de 21ste eeuw.

Leven en eten volgens je oerritme:

  • lost je slaapproblemen op en verhoogt je energie
  • vermindert je behoefte aan suikers
  • doet je vanzelf afslanken
  • vermindert depressie, pms, menopauzeklachten
  • werkt preventief tegen kanker
  • vermindert je kans op diabetes type 2
  • helpt kinderen met ADHD

Leen Steyaert legt uit hoe onze levensstijl onze hormonen in verwarring brengt en hoe je de balans kunt herstellen door op de juiste manier en de juiste momenten gebruik te maken van licht, door beter te focussen op ritme en timing, door slaapmanipulatie, authentieke voeding en het eten van de juiste voeding op het juiste tijdstip. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in de natuurgeneeskunde. Leen Steyaert is gezondheidstherapeute, menopauzeconsulente, evocircadiaancoach en nutritioniste en ze schreef de bestseller Stralend door de menopauze.

Veel chronische ziekten ontstaan door het ontkennen van je natuurlijke ritme. Dit boek maakt je ervan bewust hoe ver onze levensstijl afstaat van de natuur en zet je weer op het juiste spoor. Dr. Peter Aelbrecht – auteur van de bestsellersreeks Homo energeticus.

Wij lopen door de natuur en zijn ritme, maar de natuur en zijn ritme lopen ook door ons. Dit boeiende boek laat je zien hoe de verschillende aspecten van dat ritme ons leven bepalen. Leo Van der Zijde, hormoonspecialist en oprichter van Circadian - www.circadian.nl

Een warm pleidooi voor een leven op het ritme van de natuur. Helder en vlot geschreven, met veel praktische tips en herkenbare voorbeelden. Hélène Van Herck – www.wifty.be

Eindelijk een boek over authentiek leven dat geschreven is op maat van de mens van de 21ste eeuw. Terug naar écht: dat moeten we allemaal voor een goed (of beter!) gevoel. Famke Robberechts – hoofdredacteur Goed Gevoel

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be