Martena Duss tovert met fietsen tijdens Theater aan Zee in Oostende

Vanaf vandaag staat er een grote verzamelton in cc De Grote Post waarin recyclagemateriaal wordt verzameld

 

Van 30 juli tot en met 6 augustus installeert creatieve duizendpoot Martena Duss in het Leopoldpark in Oostende een heus Fietssalon. Alle kinderen zijn welkom om er hun tweewieler met gerecycleerde materialen om te toveren naar een fleurige velokar, een stalen-ros-machine of een échte hipstermobiel. Het atelier kadert in het kinderprogramma van het zomerse cultuurfestival Theater aan Zee, dat voorts ingevuld wordt door poppentheater FroeFroe.

Vanaf vandaag staat er een opvallende verzamelton aan Cultuurcentrum De Grote Post (Hendrik Serruyslaan 18a, 8400 Oostende), waarin al het materiaal verzameld wordt waarmee Martena Duss op Theater aan Zee aan de slag gaat. Ze roept iedereen op om postkaarten, restjes stof en wol, parels, knopen, oude bellen, ... , kortom alles wat op een of andere manier kan dienen om een fiets op te leuken te verzamelen in deze ton.

In de loop van de komende weken licht Martena alvast een tipje van de sluier op over hoe zij deze materialen zal gebruiken, zonder haar truken prijs te geven.

Het Fietssalon is elke dag geopend in het Leopoldpark (Oostende) van 30/7 tot en met 6 augustus, van 14u tot 17u.

Een boek boordevol leuke ideeën van 'Pasghetti' tot 'Stippenlift' om die stille momenten pit te geven.

Toen Martena Duss een origineel cadeautje wilde geven bij een geboorte, had ze een even eenvoudig als geniaal idee: een groot receptenboek tegen verveling. Weet je niet wat te doen? Maak zelf een zonnewijzer, schrijf in geheimschrift, bak een lekkere regenboogtaart, bereid een vogelsnack, ga op sporenzoektocht, kruip in een iglo, ontdek de wereld door een bontgekleurde caleidoscoop of leer en doe nog veel, veel meer.

De fantasie van Martena Duss zorgt ervoor dat verveling nooit meer vervelend zal zijn. In dit boek ontdek je 79 ideeën die je leven kunnen veranderen. Tussen de kaften vind je gouden raad en spannende tips. De meeste recepten kun je zelf maken, voor andere zal een beetje hulp van pas komen.

  • Voor kinderen én volwassenen
  • Van de auteur van The Sweat Shop Book

Martena Duss werd geboren in Luzern (Zwitserland), verhuisde als tiener naar Gent en woonde de afgelopen tien jaar in Parijs. Samen met Bent Van Looy heeft ze een dochter Harper. Als make-upartieste nam ze de beroemdste gezichten onder handen, zoals die van Naomi Campbell en Charlotte Rampling. Aan de oevers van de Seine bouwde creatieve duizendpoot Martena de kleurrijke wereld van Wanderlust uit. Ze is ook medeoprichtster van Sweat Shop, het eerste Parijse café couture, waar haute couture en een breicursus voor kinderen onder één dak woonden. Hierover schreef ze The Sweat Shop Book, dat verscheen in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Australië.

---------------------------------------------------------------------------

Het grote receptenboek tegen verveling. Van Pasghetti tot Stippenlift | Martena Duss
ISBN 9789022332177 | € 24,99 | ca. 144 blz. | Hardcover
Uitgegeven door Manteau
---------------------------------------------------------------------------

Ellen Van Tichelt

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be