Meest gezochte antiquarische boek gaat in tweede druk

'Het boek der kampen' door Ludo Van Eck en Sis Van Eeckhout is opnieuw beschikbaar

Dit meest complete overzicht van de Duitse kampen tijdens de Tweede Wereldoorlog is het levenswerk van Ludo Van Eck, zelf een gewezen gevangene van Dachau. Na de oorlog bezocht en bestudeerde hij alle kampen, opdat de onmenselijke gruwel van de nazi's nooit vergeten zou worden. Zijn missie leidde tot dit monumentale standaardwerk, dat jarenlang ontelbare herdrukken kende en vanaf 1995 het meest gezochte antiquarische boek werd.

Sis Van Eeckhout (1947) zet de missie van zijn inmiddels overleden vader voort en geeft regelmatig lezingen over de concentratiekampen. Hij verrijkt dit boek met enkele persoonlijke verhalen die de herinnering aan Ludo Van Eck en hun gezamenlijke bezoeken aan de kampen levendig houden.

Binnenkort verschijnt Zo was het in Dachau, dat voor de eerste keer gepubliceerd werd in 1981. Als eerbetoon aan alle slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog stopt Sis van Eeckhout het Dachauboek van zijn vader in een nieuw jasje en zet zo de missie van Ludo van Eck voort: de nieuwe generaties waarschuwen voor de gruwel waar racisme toe kan leiden.

ISBN 9789022330784 | Boek der kampen | € 29,99 | 320 blz. | Gebonden | Manteau

Verschijningsdatum: 5 augustus 2015.

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be