Met 'Het oor van Malchus speelt Pieter Aspe in op de harde realiteit van het religieuze fanatisme

Vrijdag 9 oktober verschijnt de 37ste Van In

 

Wat als een radicale katholieke beweging zou dreigen met terreuraanslagen om de traditionele christelijke waarden in ere te herstellen?

Berthe Courierre, een knappe Parisienne, wordt naakt aangetroffen in het Pastoor Vanhaeckeplantsoen in Brugge. Dit op het eerste gezicht onschuldige voorval luidt het begin in van een reeks bloedige aanslagen die het land op zijn grondvesten doen daveren. Van In en Versavel staan voor een bijna onmogelijke opdracht als ook Hannelore gegijzeld wordt door een groep nietsontziende fanatici.

Voor dit razend actuele boek haalde Aspe zijn inspiratie uit alle recente aanslagen ver en dichtbij. De beelden en berichtgeving rond die gebeurtenissen achtervolgden hem tot in zijn schrijfkamer. Daar confronteerde hij Van In met terreurdaden die uit een onverwachte hoek komen: die van het katholieke extremisme.

Op 9 oktober wordt de 37ste Van In feestelijk voorgesteld in Kusttheater, Blankenberge. Uiteraard bent u van harte welkom. De uitnodiging vindt u in de bijlage.

 

'De beste thrillers die de jongste jaren in Vlaanderen verschenen zijn.' - HUMO

'Aspe is uitgegroeid tot een sterk merk.' - De Morgen

'Pieter Aspe is een mooie aanwinst.' - The New York Times

'De Vlaamse Georges Simenon.' - LE FIGARO

'De man die zijn volk thrillers leerde lezen.' - Crimezone.nl

'Als je een thriller wilt lezen, kun je maar beter eerst een Pieter Aspe lezen.' - Herman Brusselmans

 

Pieter Aspe is Vlaanderens best verkopende misdaadauteur. Zijn werk werd tot op heden in maar liefst 10 talen gedrukt en is sinds 2013 ook verkrijgbaar in de Verenigde Staten. In 2015 werd Aspe NV opgericht, een nieuwe afdeling van uitgeverij Manteau waarin al zijn werk zal worden uitgegeven.

----------------------------------------------------------

Het oor van Malchus | Pieter Aspe
ISBN 9789022331118 | € 24,99 | ca. 320 blz. | Gebonden
ISBN 9789022331101 | € 21,99 | ca. 320 blz. | Paperback
Uitgeverij Manteau
Verschijnt op 9 oktober 2015

----------------------------------------------------------

Ellen Van Tichelt

Manteau | WPG Uitgevers

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be