Met #LNFAIRFOOD lanceert Ellen Kegels niet alleen een kookboek, maar ook een nieuwe fairtradelijn en - bij uitbreiding - een ganse levensstijl geïnspireerd op de Peruviaanse keuken

Een snelle, ongecompliceerde én leuke manier van koken en eten - mét superfoods, zonder tarwe, gluten en bewerkte voedingsmiddelen

 

Dat onderneemster Ellen Kegels on a roll is, wisten we al langer. Met haar knitwear label LN|Knits hult ze sinds jaar en dag menig modebewuste koukleum in heerlijk zachte breisels. Dankzij LN|Andes en LN|Beanies biedt ze meer dan 350 Peruviaanse vrouwen een eerlijk inkomen en bovendien bouwt Ellen momenteel aan een eigen duurzame alpacaboerderij in haar geliefde Peru. 

Waar ze die tonnen energie vandaan haalt? Dat lees je binnenkort in Ellens allereerste kook- en lifestyleboek #LNFairfood! Daarin inspireert ze je tot een healthy levensstijl en toont ze dat gezond eten ook op een snelle, ongecompliceerde én leuke manier kan.

VAN FAIR FASHION NAAR FAIR FOOD
Ellen is al van jongs af aan geïnteresseerd in voeding. Ze probeert zo gezond mogelijk te eten en houdt zich bovendien aan een zelfbedacht voedingspatroon dat rijk is aan plantaardige en biologische voedingsmiddelen, maar vrij is van lactose, tarwe en vlees. Daarnaast is Ellen verknocht aan superfoods; ze zijn makkelijk te bereiden én voorzien haar instant van de nodige vitamines en proteïnen. 

Voor haar labels LN|Andes en LN|Beanies reist Ellen vaak naar Peru, waar eten altijd een feest is. Ze geniet er telkens opnieuw van de plaatselijke gastronomie en ontdekte er al heel wat lokale teelten, waaronder verschillende superfoods. Daarop besloot ze, in navolging van haar fair fashion labels, ook iets soortgelijks te doen voor de Peruviaanse voeding. Vandaar het #LNFairfood boek!

RECEPTEN
In 50 recepten creëerde Ellen gezonde alternatieven voor hongertjes van alle slag. Ze biedt je inspiratie aan de hand van 8 categorieën; Smoothies & Sapjes, Ontbijt, Eitjes, Koude Salades, Warme Salades, Vis, Snacks en Drinks & Cravings. 

Word je alvast moe bij de gedachte? Geen paniek, want ook Ellen heeft steeds maar een klein gaatje in haar agenda om te koken! Ze waakt erover dat elk #LNFairfood gerecht slechts een korte, creatieve ingrediëntenlijst behoeft, waarvan je bovendien alles in één supermarkt terugvindt. De superfoods kan je dan weer makkelijk aankopen van het #LNFairfood gamma. 

FAIR FOOD
Naast het boek lanceert Ellen ook een eigen #LNFairfood gamma, waarvoor ze - net zoals voor haar fair fashion - samenwerkt met Solid International en Quitho.

Het #LNFairfood gamma omvat volgende teelten: 
- Maca | vitaliserende wortel die goed is voor spieropbouw en ook helpt bij vermoeidheid.
- Quinoa | glutenvrij zaad bomvol proteïnen. 
- Cañihua | een klein zaad dat nog meer voedingswaarde bevat dan grote broer Quinoa.
- Kiwicha pops | gepofte amarant, die je o.a. kan gebruiken als glutenvrij paneermeel.

Alle superfoods kan je zowel apart kopen als in de #LNFairfood box, een handig pakket dat de vier teelten, een doosje truffels én het #LNFairfood boek combineert. De volledige box kost € 49 en wordt verkocht in verschillende conceptstores, in de LN|Knits flagship store en via www.lnknits.com

---------------------------------------------------------
#LNFAIRFOOD  | Ellen Kegels
ISBN 9789022332979 | € 24,99 | ca. 144 blz. | Hardcover
 Uitgeverij Manteau
 Verschijnt op 14 oktober 2016
 ---------------------------------------------------------

Ellen Van Tichelt

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be