'Mijn kind eet gezond' - De beste start voor je kind en een gezonde levensstijl voor het hele gezin

Elke ouder wil dat zijn kind tot een gezonde volwassene opgroeit. Toch is er precies over gezonde voedingskeuzes nog veel twijfel bij ouders. In Mijn kind eet gezond geeft een multidisciplinair team van psychologen en voedingsdeskundigen een gefundeerd antwoord op vragen als:

  • Hoe ziet een gezond voedingspatroon er eigenlijk uit?
  • Wat als je kind geen groenten wil eten?
  • Hoe kan je hem/haar stimuleren om actiever te zijn?
  • Mag je je kind belonen met een koekje?

Ruim honderd gezonde en eenvoudige recepten zorgen ervoor dat je de theorie met plezier in de praktijk omzet.

Mijn kind eet gezond toont op die manier hoe een gezond voedingspatroon het leven van je kind voorgoed kan veranderen. Want wie van jongs af aan gestimuleerd wordt om gezonde voedingskeuzes te maken en actief te zijn, heeft een voorsprong: voor een gezond lichaam nu en later.

'Zeker wanneer je voor kinderen kookt, weet je dat je investeert in hun toekomst.' - Prof. Dr. Caroline Braet

Alle recepten voldoen aan de nieuwe richtlijnen van de Hoge Gezondheidsraad. Mijn kind eet gezond kadert daarnaast binnen het Reward-project van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), dat op een multidisciplinaire manier onderzoek doet naar het verband tussen de beloningsgevoeligheid van kinderen en jongeren en hun eetgewoonten.

Lien Joossens is als zelfstandig diëtiste en docente Voedings- en Dieetkunde gespecialiseerd in overgewicht bij kinderen en in eetproblemen bij jongeren.
Dr. Leentje Vervoort is experimenteel ontwikkelingspsychopatholoog. Tijdens het schrijven van dit boek was ze project manager van het Reward-project.
Prof. Dr. Caroline Braet is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en hoogleraar aan de Universiteit Gent. Ze voert bijzonder onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van kinderobesitas.
Prof. Dr. Ellen Moens is klinisch psycholoog en gedragstherapeut. In haar onderzoek richt ze zich op obesitas en moeilijk eetgedrag bij kinderen.
Lies Elslander is Voedings- en dieetkundige. Ze publiceerde eerder samen met Lien Joossens het boek Een goed gewicht voor je kind en leert nu jongeren in het secundair onderwijs lekker en gezond koken.

_____________________________________________________
Mijn kind eet gezond
| Lien Joossens, Leentje Vervoort, Caroline Braet, Ellen Moes en Lies Elslander
ISBN 9789022333020 | € 22,50 | 284 blz. | Paperback
Uitgegeven door Manteau
Verschijnt op 28 november 2016
_____________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be