'Naar een wereld zonder kanker?': Hoe wetenschap de ziekte overwint en hoe we binnen tien jaar 80 procent van alle kankergevallen kunnen genezen

Een fascinerend en hoopvol boek door kankerspecialist prof. dr. Filip Lardon

 

Het kankeronderzoek van vandaag gaat razendsnel. Wetenschappers dringen steeds dieper door tot de geheimen van de kankercel en ontdekken alsmaar meer manieren om ze efficiënter te bestrijden. We zitten kanker op de hielen en staan aan de vooravond van grote ontdekkingen.

Naar een wereld zonder kanker? is een fascinerend boek vol hoop. Het biedt een helder overzicht van wat we vandaag weten over kanker. Tegelijk belicht het de intrigerende wereld van het hedendaagse kankeronderzoek. Kankerspecialist prof. dr. Filip Lardon voorspelt dat tussen dit en tien jaar 80 procent van de mensen met kanker genezen zal kunnen worden. Hij beschrijft op een bevattelijke manier hoe de wetenschap zeer snel terrein wint en stilaan de ziekte inhaalt.

“We zitten de kankercel op de hielen, meer dan ooit. Dat moet ook, willen we de strijd tegen de meest gevreesde ziekte straks winnen.”

In het eerste deel van dit boek legt Lardon aan een breed publiek uit wat we nu weten over kanker, hoe de ziekte ontstaat en hoe een kankercel ontspoort. Is het gewoon brute pech? Is het genetisch bepaald? Wat zijn de huidige behandelingen en hoe werken die? In deel 2 blikt de wetenschapper vooruit. Elke dag zijn honderden onderzoekers met hem in de weer om de kankercel te overwinnen. Welke nieuwe, revolutionaire therapieën worden ontwikkeld? Betekenen die het einde van de chemotherapie? En kunnen we straks kanker in een vroeg stadium opsporen op basis van een druppeltje bloed? De toekomst ziet er mooi uit. Het moment dat mensen niet meer bang hoeven te zijn voor kanker komt elke dag een stapje dichterbij. Het is nu aan kanker om bang te worden.

Filip Lardon is hoogleraar aan de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Antwerpen en diensthoofd van het Centrum voor Oncologisch Onderzoek. Met zijn kankeronderzoeksteam gaat hij op zoek naar nieuwe inzichten in het ontstaan en de ontwikkeling van tumoren en naar nieuwe en betere therapievormen. Daarnaast geeft hij verschillende lessen en voordrachten over kanker en zette hij een antirookproject voor jongeren op. Voor zijn informatie- en sensibiliseringscampagnes werd hij bekroond met de Prijs Dienstverlening en de Prijs Wetenschapscommunicatie. Sinds 2016 is hij vicerector van de Universiteit Antwerpen.

_______________________________________________

Filip Lardon, Naar een wereld zonder kanker?
ISBN 9789022332245 | 160 blz. | € 19,99 | Paperback
Uitgeverij Manteau
Verschijnt op 19 april
_______________________________________________

Alexandra Cousy

WPG Uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be