Ondeugend ouder worden - Zaki

Langer en gelukkiger zullen we leven

Dinsdag 23 september 2014 — Verwacht geen lullige raadgevingen, maar levenservaringen en inzichten van mezelf en gelijkgezinden dynamische ouderen. Want... wij leven langer en gelukkiger.

Zaki interviewde ook 6 bekende gasten voor dit boek: Vic Anciaux, Piet Van Eeckhaut, Etienne Vermeersch, Jan Hoet, Gilda De Bal en Hugo Camps.

Ondeugend ouder worden - Zaki - 9789022330753 - 302 blz. - paperback - Een uitgave van Manteau

 

Ouder worden is een bevrijding. Je ontwikkelt de kunst om het aardse bestaan blijmoedig en soms euforisch te beleven, en komt in een levensfase terecht waarin plaats is voor een goed boek,  poëzie en intense, rijke ervaringen. Elke rimpel heeft een verhaal, en je kunt eindelijk naar de dingen kijken met een knipoog. Dat is de beleving van Zaki, zelf bijna zeventig.

Senioren worden meestal – onder andere door de media - als minderwaardig afgeschreven. Want jonger is zogezegd beter. Een karikatuur, natuurlijk. Eeuwenlang stond een hoge leeftijd voor verwezenlijkingen, ervaring en wijsheid die respect verdienden.

Zaki heeft het over de wondermooie levensherfst, waarin we meer presteren en beter tegen stress bestand zijn. We hebben meer geduld en genieten van de intense relaties met onze partners en kleinkinderen. We kunnen de deugniet in onszelf weer aan het woord laten. En problemen bestaan niet langer, of zijn in elk geval niet meer van belang. Eindelijk hebben we tijd voor kwaliteit.

Het is een hoopgevend idee voor jongere mensen: oud zijn is iets prettigs om naar uit te kijken.

Zaki is deskundige in media en communicatie. Hij is vooral bekend als diskjockey en van de radio- en televisieprogramma’s die hij sinds de jaren zestig maakt. Hij heeft ook gewerkt als regisseur, redacteur, adviseur, acteur en zelfs een keer als directeur.  Zijn twee zonen hebben een succesvolle rockband en zijn internationaal vermaarde deejays. Een leven vol rozengeur.