Open brief aan minister Joke Schauvliege

Vandaag publiceerde Knack een uitgebreid interview met Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege, waarin ze benadrukt dat landbouwbedrijven boven alles van hun producten moeten kunnen leven. Valentina Gatti, auteur van Eat Love Pizza, bezocht voor het maken van dit boek talloze 'keuterboerkes' en kroop meteen in haar pen. Ze nodigt minister Schauvliege uit om persoonlijk af te zakken naar de boerderij van Dries Delanote in Dikkebus. Een 'wild farm' die wel degelijk rendabel is.

Dag mevrouw de minister,

Naar aanleiding van uw interview in Knack, nodig ik u graag uit voor een bezoek aan 'le monde des mille couleurs'.

Dat is de bioboerderij van 'wild farmer' Dries Delanote in Dikkebus. Onkruid koestert hij, de natuur mag helemaal haar gang gaan en het resultaat is betoverend. Groenten, kruiden, eetbare bloemen, kolen en knollen met de intense smaak van weleer. En jawel: zijn bedrijf is rendabel. 

Tien jaar geleden stapte ik in de horeca en gaandeweg is er een bewustzijn gegroeid. Na een bezoek aan een boerderij als die van Dries was er geen weg terug. Onze aankooppolitiek en filosofie zijn sindsdien in ons hart gebrand: we steunen een korte keten, lokale bioboeren en échte, bezielde producenten. Die we met evenveel passie klaarstomen en met wreed veel goesting op tafel toveren. Zo is de cirkel rond.

Twee jaar geleden bezochten we boerderijen en producenten doorheen Europa voor het maken van ons Eat Love Pizza boek. We doen er u graag één cadeau want u leest er de verhalen van bezielde kleine 'keuterboerkes'. Wij brengen hun portret want zij zijn onze helden. En de boodschap is: eender waar kan je een goeie pizza maken, wees er creatief mee, maar ga vooral aan de slag met échte ingrediënten van gepassioneerde boeren. 

Uw agenda zal dikker gevuld zijn dan die van Dries en mij, wij stellen ons heel flexibel op en kijken uit naar uw komst. En stiekem hoop ik dat u net als mij na zo een bezoek mee gaat dromen over een volledig Biologisch Vlaanderen. 

Hartelijke groeten,

Valentina Gatti
bezieler Eat Love

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be