[OVER]LEVEN: het verhaal van Petra De Sutter en haar strijd als transvrouw, arts en politica

Een opmerkelijk relaas vol toewijding en optimisme, en een pleidooi om voluit te durven leven

 

‘Als mens, als arts en als politica heb ik geleerd dat elk mensenleven wel een groot gevecht, een lastige uitdaging of een complex dilemma kent.’ – Petra De Sutter

Jarenlang leefde Petra De Sutter als vrouw in een mannenlichaam, tot ze op haar veertigste besloot zich te bevrijden en de transitie te maken. In dit openhartige boek kijkt de befaamde gynaecologe en vruchtbaarheidsspecialiste terug op de bepalende momenten in haar leven. Ze graaft diep in haar jeugd en in haar ziel: hoe heeft ze het gevecht met zichzelf overleefd? Waar heeft ze de veerkracht en het doorzettingsvermogen gevonden om uiteindelijk de gelukkige vrouw, partner, ouder, professional en politica te worden die ze nu is?

Als arts en Groen-politica stelt ze tal van maatschappelijke thema's aan de kaak. Wat zijn de uitdagingen waar ze als topwetenschapper en vruchtbaarheidsspecialiste voor staat? Heeft iedereen sowieso recht op een kind? Zijn er in de 21ste eeuw grenzen aan de maakbaarheid van de mens? Moet de politiek daarop ingrijpen? En wat zijn precies de maatschappelijke thema’s waar zij zich als Groen-politica hard voor maakt?

'[Over]leven' is het strijdlustige levensverhaal van een inspirerende vrouw die geen uitdaging uit de weg gaat.

Petra De Sutter (°1963) is arts-gynaecoloog en hoofd van de Afdeling voor Reproductieve Geneeskunde aan het UZ Gent, waar ze patiënten met vruchtbaarheidsproblemen helpt. Daarnaast is ze hoogleraar aan de Universiteit Gent, gecoöpteerd senator voor Groen en lid van de Raad van Europa. Samen met journaliste Elke Lahousse (Knack Weekend) tekende ze haar verhaal op.

----------------------------------------------------------------

[Over]leven | Petra De Sutter
ISBN 9789022332214 | ca. 200 blz. | ca. €19,99 | Paperback
Uitgegeven door Manteau
Verschijnt op 29 februari 2016

----------------------------------------------------------------

Alexandra Cousy

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be