Parket magistraal - Melanie De Vrieze verschijnt op 31 oktober

4 Vrouwen justitia

Afgelopen week was de eerste aflevering te zien van De Ridder, een nieuwe TV-reeks waarin voor eerst een parketmagistraat de hoofdrol speelt. Die is van bij het proces-verbaal tot aan de strafuitvoering bij een zaak betrokken, maar bij het grote publiek nauwelijks bekend. ISBN 9789022328811 - € 19,95 - 195 blz. - paperback - Een uitgave van Manteau

Bernadette Baeyens, An Schoonjans, Caroline Dewitte en Ilse Vandenbroucke zijn parketmagistraat in Gent. In Parket Magistraal geven ze een zeer persoonlijke kijk op hun werk en hun leven voor en achter de schermen van het Gentse Openbaar Ministerie, en vertellen ze over hun afwegingen, twijfels en zoektocht naar wat je als openbaar aanklager moet doen om het goed te doen. ‘Als openbaar aanklager ben je echt wel met het menselijke bezig. In justitie is één plus één niet altijd twee. Als het zo eenvoudig was, dan was onze job overbodig en zou een computer de strafmaat kunnen bepalen.’

‘Ons team is één en ondeelbaar’ – Johan Sabbe, procureur des Konings, parket Gent

Melanie De Vrieze koos na haar opleiding geschiedenis aan Universiteit Gent bewust voor de journalistiek. Ze specialiseerde zich in heldere en leesbare verhalen over uiteenlopende onderwerpen: economie, management, HR, interieur, design en gastronomie voor onder andere De Tijd, De Morgen, HR Magazine of op allerlei sociale media.

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be