PERSCONFERENTIE 'De busramp in Sierre: 1 pil, 28 doden' – 7 maart om 13u in KVS BAR

Een vlijmscherpe reconstructie door onderzoeksjournalist Douglas De Coninck over het antidepressivum dat de chauffeur tot waanzin dreef

De busramp in het Zwitserse Sierre was geen ongeval. Het was een bewuste handeling van een chauffeur die zijn demonen bevocht met Seroxat en opeens geen uitweg meer zag. Wereldwijd zijn honderden zaken gedocumenteerd van mensen die door gebruik van dit antidepressivum tot waanzin werden gedreven.

Dit boek reconstrueert die fatale dag op basis van het complete gerechtelijke dossier en verder onderzoek. De laatste sms’jes van de chauffeur, de verklaringen van de kinderen in de bus, de tachoschijf die laat zien dat de dodenrit niet langer duurde dan 115 seconden. Forensisch deskundige Selma Eikelenboom: ‘God ziet uw kind graag? Nee, God ziet de farmaceutische industrie graag.’

PERSCONFERENTIE in aanwezigheid van de ouders op maandag 7 maart om 13u in KVS BAR (5e verdieping, Arduinkaai 9, 1000 Brussel).

Douglas De Coninck is onderzoeksjournalist bij De Morgen en heeft zich lange tijd verdiept in de omstandigheden van de fatale busramp op 13 maart 2012. Hij brengt een uiteenzetting over zijn bevindingen en toont exclusieve bewakingsbeelden van de ramp. Daarnaast zijn er getuigenissen door:

  • Olga Leclercq, mama van Eline
  • Irla Daris, zus van Roma.
  • Paul Schilders, papa van Luc.

Gelieve uw aanwezigheid per mail te bevestigen: alexandra.cousy@wpg.be. Als er interesse is in een interview met één van de sprekers, graag vooraf een seintje. De drukproef is vanaf maandag 7 maart beschikbaar.

'Niemand wilde het geloven. En toen deed de co-piloot van Germanwings het opnieuw.' – Olga Leclerq, mama van Eline

'Niemand had ooit zoiets gezien, een bus die zo perfect frontaal tegen een muur knalt.' – Alain Rittner, ambulancier

---------------------------------------------------------------------------------

De busramp in Sierre: 1 pil, 28 doden | Douglas De Coninck
ISBN 9789022332559 | ca. 256 blz. | €19,99 | Paperback
Uitgegeven door Manteau
Verschijnt op 7 maart 2016
---------------------------------------------------------------------------------

Alexandra Cousy

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be