Persmoment: kookboek 'Zot van de Noordzee' van JEAN sur MER wil iedereen aan de vis

Persmoment: kookboek 'Zot van de Noordzee' van JEAN sur MER wil iedereen aan de vis

Op 10 oktober verschijnt het kookboek van JEAN sur MER, een boek van Jan Kegels met vis in de hoofdrol.

Donderdag 7 september 2017 — Zot van de Noordzee bundelt inspirerende vissersverhalen, leuke vist-je-datjes, handige tips en verrassende recepten. Samen met zijn vaste chef Peter Vlyminck serveert Jan Kegels 42 eenvoudige recepten op basis van maar liefst 26 verschillende soorten noordzeevis (gerangschikt per seizoen), telkens bereid met seizoensgroenten. Daarnaast zorgen enkele bekende gastchefs zoals Syrco Bakker (Pure C), Johan Segers (’t Fornuis), Michael Vrijmoed (Vrijmoed) voor 10 extra recepten, een echte uitdaging van de topchef voor de thuischef.

Met Zot van de Noordzee wil Jan Kegels niet alleen zijn passie voor de Noordzee doorgeven, maar vooral mensen overtuigen om te kiezen voor vis van ons. Er zitten immers meer dan 220 verschillende soorten vis-, schaal- en scheldieren in de Noordzee. Waarom zouden we nog kiezen voor exotische vissoorten als er zo dichtbij zoveel lekkers te vinden is?


Wil je weten waarom vissers een gouden oorring hebben? Waarom mensen vroeger vis aten op vrijdag? Waarom er geen rozijnen aan boord mogen? Hoe je verse vis herkent? En wat de beste manier is om vis te bewaren?

 

Kom dan naar de boeklancering van Zot van de Noordzee op donderdag 5 oktober vanaf 17u30 in Mercado in Antwerpen.

Gelieve in te schrijven via lisa@jeansurmer.be indien je er graag bij wilt zijn.

Hopelijk tot dan!

 

 

___________________________________________________________
Jan Kegels | Zot van de Noordzee
ISBN 9789022334317 | ca. 192 blz. | €24,99 | Hardcover
Verschijnt op 10 oktober 2017 bij Manteau

Zot van de Noordzee - JEAN sur MER - CHEFS

Jan Kegels en zijn passie voor de Noordzee

Jean Sur Mer aan de Belgische kust