Piet & Wim Chielens - De troost van schoonheid. De literaire salient, Ieper 1914-1918

Zelden werd over ‘De Groote Oorlog’ zo begeesterd geschreven

Twee broers uit de Westhoek zijn al hun hele leven begeesterd door de Eerste Wereldoorlog. Piet Chielens, coördinator In Flanders Fields Museum, en zijn broer Wim, radiomaker, schreven een eresaluut aan de vergeten dichters van de Eerste Wereldoorlog, dat nu in een volledig herziene en prachtig vormgegeven editie verschijnt. Een parel van een boek dat niemand onberoerd zal laten.

Beide broers zijn beschikbaar voor interviews.

De troost van schoonheid – Piet & Wim Chielens – ISBN 978 90 223 3074 6 – 19,99 € – 240 blz. – gebonden – Een uitgave van Manteau

 -------------------------------

Piet en Wim Chielens corresponderen in zeer persoonlijke brieven en met een indrukwekkende kennis van zaken over de oorlogsgedichten van John McCrae, Wilfred Owen, Siegfried Sassoon en vele andere Britse soldaat-dichters die vochten in de Westhoek en troost vonden in het schrijven van poëzie. De ontroerend mooie getuigenissen over de ellende van de oorlog maakten een diepe indruk op beide broers.

 

Piet Chielens (1956) organiseerde jarenlang de Vredesconcerten en is coördinator van het In Flanders Fields Museum in Ieper, waarvoor hij in 2014 de prestigieuze Geschiedenisprijs kreeg.

Wim Chielens (1960) is algemeen directeur van de Stedelijke Kunstacademie in Poperinge. Als radioproducer bij de VRT maakte hij talrijke reportages over de Grote Oorlog. Tevens schreef hij enkele bejubelde romans over 1914-1918.

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be