Pieter Aspe nodigt fans uit voor groots Aspe NV feest op 30 september in Brugge

De meester van de Vlaamse misdaadliteratuur stelt de 40ste Van In voor, een graphic novel en reikt voor het derde jaar op rij de Aspe Award uit

 

Na een onbarmhartig jaar staat de meester van de Vlaamse misdaadliteratuur er weer.

Niet alleen legde hij onlangs de laatste hand aan de 40ste Van In, De butlerknop, maar samen met tekenaar en hartsvriend Marec schreef hij ook het verhaal van de unieke liefde tussen hem en zijn muze, Bernadette Vandenbroucke, die na een oneerlijke strijd tegen kanker op 31 augustus 2016 het leven liet. Afscheid van een muze, een samenwerking tussen Aspe NV en Van Halewyck, is hiervan het prachtige resultaat. Beide boeken worden op 30 september feestelijk voorgesteld tijdens een exclusieve avond in La Brugeoise in Brugge. James Cooke is gastheer van dienst.

Pieter Aspe werd de voorbije zes maanden gevolgd door tv-journalist Eric Goens, voor het nieuwe tv-programma 'Bargoens'. Goens registreerde het rouwproces van de schrijver, dat samenliep met de ontstaansgeschiedenis van De butlerknop. Eric Goens is dan ook de uitgelezen persoon om het nieuwste boek van Pieter Aspe in te leiden én hij zal een montage tonen van nog niet uitgezonden fragmenten uit 'Bargoens'.

Als kers op de taart reikt Pieter Aspe, geflankeerd door Michiel Devlieger en Axel Daeseleire, die avond ook voor de derde maal op rij de Aspe Award uit. Voor het eerst wordt er ook een publieksprijs aan de wedstrijd verbonden: vanaf zaterdag 26 augustus kunnen de lezers van Krant van West-Vlaanderen vijf weken lang stemmen op hun favoriete korte verhaal.

Begin juni verspreidde Pieter Aspe de boodschap dat hij opnieuw op zoek ging naar ongepubliceerd krimitalent. De oogst van dit jaar is van een ongeziene kwaliteit. Uit de talrijke inzendingen werd intussen een shortlist van 10 korte verhalen geselecteerd: 6 mannen en 4 vrouwen dingen mee naar de prijs die op 30 september wordt uitgereikt. Naar goede gewoonte omringt Pieter Aspe zich met een beslagen vakjury. Voor de derde editie nemen Axel Daeseleire, Michiel Devlieger, Steven Maat, uitgever AW Bruna, en Jan Gheysen, hoofdredacteur van Krant van West-Vlaanderen, deze zware taak op zich.

In de prijzenpot: € 1.500 voor de eerste laureaat, de backlist van Pieter Aspe voor de tweede laureaat en een jaar lang gratis Omer voor de derde laureaat. Nieuw dit jaar is dat er ook een publieksprijs zal worden uitgereikt. Alle winnende kortverhalen worden gepubliceerd in een boekje dat dit najaar via de retail- en horecapartners van Omer zal worden verdeeld.

De Aspe Award wordt dit jaar uitgereikt op een exclusieve avond in La Brugeoise in Brugge. De aanwezigen worden vanaf 18u getrakteerd op een diner en Omer in aanwezigheid van Pieter Aspe, alvorens James Cooke het om 20u30 overneemt als gastheer van de avond.

Programma

 • 18u00    Ontvangst
 • 18u30    Walking dinner
 • 20u30    Avondprogramma, met James Cooke
  • Eric Goens leidt De butlerknop in
  • James Cooke praat met Pieter Aspe en Marec over Afscheid van een muze
  • Axel Daeseleire en Michiel Devlieger reiken de Aspe Award uit
  • Krant van West-Vlaanderen maakt de winnaar van de publieksprijs bekend
 • 22u00    Pousse-café en signeersessie

Tickets voor de avond via deze link.

Voor meer informatie over het feest, beide boeken en het aanvragen van interviews en recensie-exemplaren, kunt u terecht bij Ellen Van Tichelt - ellen.vantichelt@wpg.be.

 

Ellen Van Tichelt

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be