Pieter Aspe voert de GFK-boekentop 10 aan: 'Import' stijgt twee weken na verschijning door naar nummer 1

 

In tijden waarin de boekenverkoop in Vlaanderen nogal durft te fluctueren, is er nog steeds één zekerheid: als Pieter Aspe een boek schrijft, wordt het een bestseller.

'Import', de 38ste 'Van In', vormt daar geen uitzondering op. Amper twee weken nadat het boek door niemand minder dan Rudi Vranckx in Blankenberge werd voorgesteld, stoot Pieter Aspe door naar nummer 1 in de GFK Boeken Top 10. Lize Spit en Suske en Wiske maken de top 3 compleet.

 

 

Pieter Aspe schrijft opnieuw met zijn pen op de huid van de actualiteit: in 'Import' stijgt de terreurdreiging ongenadig naar code rood.

Pieter Aspe veroordeelt alle vormen van geweld en is verbolgen over de recente aanslagen die dichter bij en verder weg van huis werden gepleegd. De beelden en berichtgeving van die gebeurtenissen achtervolgden hem tot in zijn schrijfkamer. In Het oor van Malchus confronteerde hij Van In al met een vorm van terreur die we (nog) niet kenden: katholiek extremisme. In Import stijgt de terreurdreiging ongenadig naar code rood.

Net zoals in zijn vorige boek Het oor van Malchus, bedient Pieter Aspe zich in Import van het ‘wat als’-principe: wat als er tussen de massa’s vluchtelingen die in ons land aankomen een mol zit, met alleen maar slechte bedoelingen? In die zin kan Import gelezen worden als het spiegelboek van Het oor van Malchus. Met elk boek breidt Pieter Aspe zijn oeuvre uit met alleen maar sterker en treffender werk.

“Het Oor van Malchus is een denderend, zelfrelativerend verhaal met donkere bladzijden vol doodsangst en twijfel, met traumatische herinneringen, en met een krachtige psychologische boetsering.” – Knack

“Aspe schrijft van de meest natuurlijke dialogen die de letteren kennen. Daarvoor alleen al moet je hem lezen.”  – Lukas De Vos

“Pieter Aspe is de Vlaamse Georges Simenon.” – Le Figaro

Het lijk van een man spoelt aan op het strand van Zeebrugge. Een gokker belt de politie. Kort daarop worden hij en zijn buren op brute wijze vermoord door twee Russische criminelen. Toeval? Of iets veel ergers? Van In onderzoekt de bizarre moorden, maar staat voor een raadsel. Hij krijgt ongevraagd de hulp van Hakim, een Syrische vluchteling die voor de Europese veiligheidsdienst werkt. Samen vormen ze een verbazend sterk team, tot blijkt dat terroristen van plan zijn een bomaanslag te plegen. Achterdocht en paranoia verblinden het rechercheteam en dreigen het onderzoek te verscheuren. Wie kan Van In nog vertrouwen? Wie zijn de vijanden die het land op zijn grondvesten doen wankelen? De ultieme nachtmerrie van iedere veiligheidsdienst.

Pieter Aspe, Vlaanderens meestgelezen misdaadauteur in binnen- en buitenland, debuteerde in 1995 met Het vierkant van de wraak, zijn allereerste ‘Van In’. Zijn boeken zijn ondertussen in vele talen vertaald en zijn werk verschijnt ook in Amerika, waar zijn ongewone en sympathieke personages aangenaam gezelschap zijn voor heel wat lezers.

Ellen Van Tichelt

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be