'Politieke geschiedenis van België' - Een nauwkeurige en boeiende analyse van de Belgische politiek sinds 1830

Voor de tiende druk volledig geactualiseerd en bijgewerkt

Een historisch perspectief bieden bij het interpreteren van de actuele spanningen in de Belgische politiek: dat is het doel van dit inmiddels klassieke overzichtswerk. Daarom werd het voor deze tiende druk volledig geactualiseerd en bijgewerkt.

De vooraanstaande historici Els Witte, Alain Meynen en Dirk Luyten beschrijven het politieke proces in zijn bredere maatschappelijke context. Niet alleen de strijd om de macht in de politiek en de Wetstraat, maar ook de economische en sociale veranderingen en de pressiegroepen die ze mee doordrukten, worden belicht. Alle belangrijke gebeurtenissen vanaf 1830 worden op thematisch-chronologische wijze behandeld, met als rode draden de sociaal-economische, de levensbeschouwelijke en de communautaire tegenstellingen in ons land. Ook recente ontwikkelingen zoals de bankencrisis, BHV, de zesde staatshervorming en de aanvallen in Zaventem en de Brusselse metro komen ter sprake.

Het resultaat: een levend, actueel standaardwerk. Het boek bevat een uitgebreide bibliografie, een personen- en zakenregister en een chronologisch overzicht van de regeringen sinds 1830.

Els Witte doceerde vanaf 1974 hedendaagse politieke geschiedenis aan de VUB, van 1994 tot 2000 was ze er rector. Sinds 1988 is ze lid van de Koninklijke Academie van België. Ze heeft een uitgebreide lijst publicaties over België in de 19de en 20ste eeuw op haar naam staan.

Alain Meynen werkte jarenlang als historicus aan de VUB en geeft vandaag politieke economie in het Hoger Beroepsonderwijs en het Brusselse Volwassenenonderwijs.

Dirk Luyten is onderzoeker bij het Rijksarchief (CEGESOMA) en doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de sociaal-politieke geschiedenis van België.

________________________________________________________________________________
Politieke geschiedenis van België
| Els Witte, Alain Meynen en Dirk Luyten
ISBN 97890223 3323 5 | 512 blz. | € 24,99 | Paperback
Uitgegeven bij Manteau
Verschijnt op 12 september 2016
________________________________________________________________________________

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be