Psychiaters op de sofa

Een zeldzame kijk in de therapiekamer van de psychiater

Vier gerenommeerde vrouwelijke psychiaters geven zich bloot op de sofa van journaliste Dominique de Graaf. Vanuit hun specialisatie hebben ze elk hun eigen visie op de principes en de praktijk van de psychiatrie. Aan de hand van actuele thema’s wordt de aanpak van bepaalde problemen doorgelicht. Daarbij delen ze soms dezelfde mening, leggen ze andere accenten of zijn ze het radicaal oneens met elkaar. Dat doen ze afwisselend met vuur en bedachtzaamheid, humor en sérieux, een scherpe tong en zelfrelativering.

Psychiaters op de sofa - ISBN 9789022330401 – € 19,99 – 272 blz. – Paperback – Een uitgave van Manteau

De vier psychiaters zijn beschikbaar voor interviews.

Maar de vier dames bieden ook een blik achter de schermen van hun praktijk. Ze vertellen hoe hun bijzondere werk een invloed heeft op hun privéleven en andersom. Ze beantwoorden vragen die mensen hebben maar nooit durven te stellen. Dat alles in de hoop het taboe rond psychiatrie te kunnen doorbreken.

Psychiater zijn is een bijzondere roeping, en dat blijkt duidelijk uit dit boek. Heel markant is de vrouwelijke invalshoek – zelfbewust en gevoelig, direct en genuanceerd. Een aanrader voor mensen die op zoek zijn naar antwoorden over psychiatrie, maar ook voor alle vrouwen die willen lezen hoe andere vrouwen omgaan met een professionele carrière.

 – Professor dr. Dirk De Wachter

An Van Duyse is als medisch directeur van De Sleutel in Gent en psychiater in het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Jan-Baptist in Zelzate thuis in de verslavingsproblematiek.

Myriam Van Moffaert is gespecialiseerd in gerechtelijke psychiatrie en psychosomatiek. Ze werkte als specialist in de neuropsychiatrie en was als professor verbonden aan de Universiteit Gent.

Griet De Cuypere is coördinator van het genderteam Universitair Ziekenhuis Gent en dé experte op het vlak van transgenderzorg. Ze stond jaren aan het hoofd van de adolescentenafdeling Universitaire Dienst Psychiatrie Gent.

Ingrid Van de Velde werkt in ontwenningskliniek De Pelgrim in Oostzele en in de gevangenis van Gent.

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be