Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog in België verschijnt op 24 februari

Volledig herziene en geactualiseerde versie

Musea - Forten - Kaarten - Historie - Slagvelden - Wandelroutes - Oorlogskerkhoven Een onmisbare gids voor iedereen die op zoek gaat naar sporen van de Eerste Wereldoorlog in België. ISBN 9789022329627 - € 24,99 - paperback - Een uitgave van Manteau

Honderd jaar na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog wordt deze gruwelijke ‘Groote Oorlog’ overal in het land herdacht. Veel plekken en bouwwerken in België herinneren aan de historische periode 1914-1918: forten, bunkers, monumenten op slagvelden van weleer, oorlogsbegraafplaatsen, musea…

Dit praktische naslagwerk over honderden oorlogslocaties in ons land bevat vele uitgestippelde routes, detailkaarten en foto’s. Bij elke locatie wordt uitgebreid beschreven welke strijd er tijdens de oorlog is gevoerd. Zowel de Duitse inval, de bezetting, het IJzerfront, de geallieerde frontsector als de bevrijding en haar nasleep komen ruim aan bod.

De pers over Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog in België:

'Een schatkamer voor de liefhebbers.'– DE STANDAARD

'De Eerste Wereldoorlog blijkt zo veel meer te zijn dan het IJzerfront.' – PASAR

‘Hét hulpmiddel voor een (dag)uitstap naar de Eerste Wereldoorlog.’ – GAZET VAN ANTWERPEN

Sam Van Clemen is als historicus gespecialiseerd in oorlogsgeschiedenis. Hij publiceerde onder andere Antwerpen bevrijd (2004), Turnhout tijdens de Eerste Wereldoorlog (2004) en Reisgids naar de Tweede Wereldoorlog (2005). In 2008 schreef hij met Reisgids naar de Eerste Wereldoorlog in België een bestseller, die nu volledig herzien en geactualiseerd is heruitgegeven.

 

Overzicht van de locaties uit de Reisgids

DOCX - 15 Kb

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be