Ryder - Nick Pengelley

Het eerste deel van een ultraspannende thrillertrilogie rond Ayesha Ryder

Ayesha Ryder draagt de littekens van het conflict in het Midden-Oosten. Nu ze op het punt staat om een eeuwenoud mysterie op te lossen, wordt ze ingehaald door haar verleden. Zal ze de geschiedenis herschrijven... 

Ryder - Nick Pengelley - ISBN 9789022331330 - € 19,99 - 368 blz. - paperback - Een uitgave van Manteau

Nick Pengelley is beschikbaar voor interviews via skype of email. Geef me gerust een seintje als u een drukproef of interview wenst.

In de hele wereld wordt met spanning uitgekeken naar de gezamenlijke verklaring die de Israëlische en Palestijnse leider zullen afleggen in de Tower of London. Maar wanneer enkele dagen daarvoor de invloedrijke geleerde Sir Evelyn Montagu gemarteld en vermoord wordt aangetroffen in zijn woning in St. John’s Wood, vermoedt wetenschappelijk onderzoekster Ayesha Ryder dat beide zaken met elkaar te maken hebben. Ze ontdekt namelijk dat Montagu op het punt stond schokkende onthullingen te doen over historische ontwikkelingen in het Midden-Oosten waarbij niet alleen T.E. Lawrence – de beroemde Lawrence of Arabia – maar ook Winston Churchill een rol heeft gespeeld.

Ryders zoektocht voert haar terug naar haar eigen controversiële verleden in het Midden-Oosten en leidt tot een wilde achtervolging door diverse belanghebbenden, stuk voor stuk met hun eigen politieke agenda. Wanneer een aanslag in Downing Street Londen op zijn grondvesten doet schudden, wordt de situatie nog grimmiger, nog ondoorzichtiger. En is Ayesha Ryder de enige die alle stukjes van de puzzel in elkaar kan leggen.

Nick Pengelley werd geboren in Australië en werkte in binnen- en buitenland als rechtendocent, juridisch adviseur en politiek analist van het Midden-Oosten. Pengelley woont momenteel in Toronto met zijn vrouw Pamela. Ryder is het eerste deel van een trilogie rond Ayesha Ryder.

Een opwindende thriller met personages die je alleen maar indrukwekkend kunt vinden. Pengelley heeft een hit te pakken, niet het minst door het schitterende personage Ayesha Ryder. - Fresh Fiction

Pengelley sets an unconventional story loose on and below the streets of London. With his unusual heroine, the author rejects the clichés of action-adventure thrillers and delivers a surprisingly entertaining read.”— One of the best books of the year - Library Journal

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be