Scheire en de Schepping - Lieven Scheire verschijnt op 14/02

Verhalen en proeven uit de meest bizarre spelonken van wetenschap en geschiedenis

Op 14 februari verschijnt bij Drie (Uitgeverij Manteau) een boek van Lieven Scheire dat verdergaat waar het programma stopt. Het is een 246-pagina’s tellend boek vol vrolijke verhalen over wetenschap en geschiedenis, met kern-en andere proeven, door God zélf goedgekeurd! ISBN 9789022329740 - € 19,99 - paperback met flappen - Een uitgave van Drie

Last van een niet te stillen honger naar kennis en informatie? Behoefte aan zekerheden in het leven? Dan is er nu Scheire en de Schepping. Haal de nerd in jezelf naar boven door aan de slag te gaan met wetenschappelijke proefjes. Ontdek verrassende aanvullingen en nieuwe inzichten bij verhalen uit het programma. Wie meent bijvoorbeeld de identiteit van l'inconnu de la Seine te kennen? Hoe zorg je ervoor dat je eeuwig voortleeft in de ruimte? Welk huisdier sterft niet als je het in brand steekt? Je komt het allemaal te weten in het boek Scheire en de Schepping.

Lieven Scheire richtte tijdens zijn studie fysica aan de UGent samen met zijn neef Jonas Geirnaert, Jelle De Beule en Koen De Poorter de comedygroep Neveneffecten op. Samen maakten ze televisieprogramma's als Basta, Neveneffecten en Willy's en Marjetten. In 2012 kreeg Scheire een eigen televisieprogramma, Scheire en de Schepping, waarin humor en fysica, zijn twee passies, combineert. Vier panelleden proberen spelenderwijs te achterhalen hoe wetenschappelijke en andere verrassende verhalen precies in elkaar zitten. Ze worden bijgestaan door Googleman, een alziende entiteit. Op 6 februari start het derde seizoen op VIER.

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be