SMILING SONGS - Zaki

Humor in de muziek

Hoort humor thuis in muziek? Misschien klinkt de vraag op het eerste gezicht wat onnozel. Maar dat is ze niet als ze wordt gesteld door de wijze Frank Zappa, die zijn slimme songs doorspekte met zelfspot en satirische maatschappijkritiek. Dus zocht Zaki verder naar een antwoord.

De zoektocht leidt naar heerlijke, grappige liedjes die iedereen kent. Zowel in de Nederlandstalige muziek (Urbanus, Toon Hermans, Clement Peerens...) als in het Engels- en Franstalige repertoire (Randy Newman, Jacques Dutronc, Monty Python...) zijn er vele nummers die je doen glimlachen. Hier en daar geeft Zaki een woordje uitleg, zoals bij de pompateuze woordkeuze van Steve Miller: 'Some people call me Maurice, 'cause I speak of the pompatus of love.'

Zaki's onnavolgbare encyclopedische kennis van muziek brengt hem verrassend genoeg ook bij eerder ernstige rockgoden als Bob Dylan, Jim Morrison en David Bowie, van wie sommige lyrics een stevige portie humor blijken te bezitten. Of in eigen land: Will Tura, jawel. En dan zijn er nog de minder bekende maar daarom niet minder hilarische teksten van het West-Vlaamse collectief Kenji Minogue, het Noorse duo Ylvis en de Amerikaanse jazzmuzikant Fats Waller. Humor voelt zich helemaal thuis in de muziekwereld.

'Zaki is uw beslagen gids.' - HUMO

Zaki: een leven vol muziek, een grote liefde voor de songwriters van deze wereld, en de vader van twee internationaal vermaarde muzikale zonen. In 2013 publiceerde hij zijn eerste boek, het alom geprezen Love Songs.

De auteur is beschikbaar voor interviews.

---------------------------------

Smiling Songs – Zaki – €19,99 – 416 blz. – paperback – Manteau

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be