Televisiechef Sofie Dumont wint de prijs voor het beste kookboek van Europa met 'Op de groei'

Afgelopen weekend werden in Yantai, China, de Gourmand World Cookbook Awards uitgereikt. In 1995 werd de wedstrijd voor het eerst georganiseerd door Edouard Cointreau en 21 jaar later komen er inzendingen uit maar liefst 209 landen.

De concurrentie was met andere woorden bikkelhard: als een van de 766 finalisten in 89 categorieën nam Sofie Dumont het op tegen de internationale top van Europese televisiechefs. Ze reisde zondag voor het eerst naar Yantai om persoonlijk de uitreiking van de World Cookbook Awards bij te wonen en werd er meteen gelauwerd voor haar boek 'Op de groei 1: Lekker eten begint in de buik'. Meer dan terecht sleepte ze in de categorie 'TV Europe' de hoofdprijs in de wacht met haar eerste kookboek in de populaire reeks voor toekomstige en kersverse mama’s.

Spread the word: Op de groei 1 is nu officieel het beste televisiekookboek van Europa!

In Op de groei 1: Lekker eten begint in de buik verzamelde Sofie allerlei recepten en voedingstips voor een gezonde levensstijl tijdens de zwangerschap. Voor elk trimester van de zwangerschap is er keuze uit soepen, snacks, sapjes, salades en volle maaltijden. Allemaal gerechten die aan soon-to-be mama’s en hun ongeboren baby’s de voedingsstoffen geven die ze op dat moment nodig hebben.

Daarnaast vulde ze het boek ook met tips die zij zelf – als mama van Grace – kan geven aan jonge mama’s tijdens de eerste 9 levensmaanden van je baby: hoe blijf je als jonge moeder zelf gezond eten? Hoe pak je die eerste patatjes aan? Ook na de zwangerschap kunnen kersverse ouders dus hun hart ophalen aan Op de groei. De papjes die Sofie neerpende evolueren maand na maand mee en er komen stap voor stap nieuwe ingrediënten bij die afgestemd zijn op de ontwikkeling van baby’s tot 9 maanden.

Intussen verscheen ook het tweede deel in de succesvolle reeks. Op de groei 2: Samen eten is lekker en leuk biedt tal van toffe recepten voor de vele ‘eerste keren’ van je kind. De eerste echte maaltijd, de eerste verjaardag en natuurlijk ook de eerste brooddoos.

Sofie kiest opnieuw voor vernieuwende recepten die de smaakzin van je kind ontwikkelen en snel klaar zijn in de dagelijkse drukte van een jong gezin. Verse en gevarieerde gerechten; geschikt voor de kleinsten en met pittige extra’s voor de mama’s en papa’s.

Ook voor een topverjaardagsfeestje vind je in dit boek gezonde en lekkere knabbels. En de brooddoos van haar dochtertje Grace: dat is een kleurrijke combo van groenten, fruit en heerlijke vieruurtjes.

Hét doel van Sofie Dumont: van alle kinderen echte alleseters maken en daar slaagt ze wonderwel in. Om kersverse mama’s alle tools te bieden om ook van hun kind een echte smulpaap te maken, is er een website http://www.mijnkindeetalles.be/, en een online community opgericht rond #mijnkindeetalles en #mamaeetvanalles.

--------------------------------------------

Sofie Dumont, Op de groei 1: lekker eten begint in de buik
9789022331835 |  208 blz. | € 22,50 | Gebonden
Uitgegeven bij Manteau

--------------------------------------------

Sofie Dumont, Op de groei 2: samen eten is lekker en leuk
ISBN 9789022332580 | 208 blz. | € 22,50 | Gebonden
Uitgegeven bij Manteau

--------------------------------------------

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be