Sten Treland trompettert met 'De zwarte olifant' een einde aan zijn dierentrilogie

 

Het derde en laatste deel van de succesvolle dieren-thrillerreeks.

'Hier wordt een oeuvre bijééngeschreven dat vroeg of laat zal verfilmd worden. Spanning en humor. Whodunit? Sten Treland did.' – Dimitri Leue

'Smullen, nagelbijten, gegeneerd gniffelen en meegezogen worden tot de gepeperde plot zich ontrafelt!' – Roos Van Acker

Journalist Ruben De Jongh belandt op Sicilië. Officieel omdat hij een reportage wil maken over bootvluchtelingen; officieus omdat hij op zoek wil gaan naar de man die hij verantwoordelijk acht voor de dood van Caterina, zijn vrouw. Ruben De Jongh is echter niet de enige met een dubbele agenda. Hij raakt verstrikt in het web van een duivels koppel, waarvan de echtgenoot een voormalig Belgisch politicus is. Alsof dat niet volstaat begaan De Jonghs twee tienerdochters ondertussen een stommiteit vanjewelste, fluistert de maffia haar giftige taal van eer en respect en eist een olifant een onverwachte hoofdrol op.

Wanneer wordt een daad een misdaad? Wanneer kan misdaad daarentegen echt geen kwaad? Ruben De Jongh heeft weinig tijd om zich die vragen te stellen. In De zwarte olifant – na De lachende eland en De averechtse lynx het derde en laatste deel van deze dieren-thriller-trilogie – beseft hij maar al te goed dat doodgaan zelfs de besten kan overkomen.

‘Deze jongen weet wat humor is.’ – Bert Kruismans

‘Voor zijn titels alleen al verdient Joost Houtman/Sten Treland een blinkende literaire beker.’ – Marnix Peeters

Sten Treland is het alter ego van scenarist, ghost- en copywriter Joost Houtman (1976). Die groeide op aan de achterzijde van de Antwerpse Zoo. ’s Nachts werd hij gewekt door het gebrul van leeuwen en tijgers en gekrijs van papegaaien. Dat verknipte zijn geest voorgoed.

-----------------------------------------------------------------

De zwarte olifant | Sten Treland
ISBN 9789022332092 | 320 blz. | €21,99 | Paperback
Uitgegeven door Manteau
Verschijnt op 30 november 2015

-----------------------------------------------------------------

Alexandra Cousy

WPG Uitgevers

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be