Stephan Galon - Operatie Diane verschijnt op 4 oktober

18 maanden in het spoor van de Speciale Eenheden

Arrestaties, oefeningen, gijzelingen, onderhandelingen.... Overal zat hij, met zijn notitieboekje en fototoestel, op de eerste rij. ISBN 9789022329344 - € 19,95 - 192 blz. + fotokatern - paperback - Een uitgave van Manteau

Stephan Galon was tien jaar lang een van de drijvende krachten bij het ABVV, tot hij op een dag besloot zijn leven een drastische wending te geven. Hij kreeg voor elkaar wat niemand hem voordeed: anderhalf jaar lang mocht hij de Speciale Eenheden (SIE) van de Federale Politie van dichtbij volgen.

Arrestaties, oefeningen, gijzelingen, onderhandelingen…Overal zat hij, met zijn notitieboekje en fototoestel, op de eerste rij. Hij leerde de mensen achter de bivakmutsen kennen en sloot vriendschappen voor het leven. Hij stond met hen aan de toog én hij zag hen mensen met wanhoopsgedachten overtuigen om niet te springen. Hij scheurde met verschroeiende vaart over snelwegen tijdens wilde achtervolgingen en werd net niet zeeziek.

De vrouwen en mannen van het ‘Eskadron’ hebben hem diep geraakt. Het resultaat iseen zinderend boek dat gaat over mensen die elke dag vechten voor onze veiligheid.

'Twee jaar geleden heeft Stephan ons gevraagd of hij een boek kon schrijven over de Speciale Eenheden. Ons veertigjarig bestaan in 2012 was de ideale gelegenheid om het project op te starten. Tot nu toe hebben we nooit meegewerkt aan de uitgave van een boek. Zijn hoop was vanaf het eerste uur dat het boek "ons boek" zou worden. Volgens ons is hij daarin geslaagd. Met glans. ' - Ivo Vereycken, directeur Operaties van de Speciale Eenheden.

 

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be