'Straffe katten' en 'Kattenkalender 2017': twee gloednieuwe uitgaven met Vlaanderens populairste katten in de hoofdrol

Pernod en Cootje, de hoofdrolspelers in de wekelijkse column 'Miauwkes' en de boeken Poeslief en Kattenkwaad, schitteren dit najaar in twee gloednieuwe publicaties: Straffe katten en de Kattenkalender 2017. En ze laten zich van hun beste kant zien!

Over Poeslief:

'Steengoed. Geestig maar nooit sentimenteel' – PlusMagazine

'Pernod en Cootje zijn beroemder dan K3 en een stuk van onze familie geworden' – Lezer op standaardboekhandel.be

'Afwisselend grappig, hilarisch, ontroerend en teder. In één keer uitgelezen. Een topboek!' – Lezer op fnac.be

Straffe katten is het vierde boek met heerlijke verhalen over de bekendste katten van Vlaanderen. Nieuwkomer Cootje is brutaal, druk en vooral: fun! Ze is er in recordtempo in geslaagd om het hart van Pernod te veroveren. Pernod heeft zijn poten vol met zijn nieuwe jonge liefje, maar kan al snel niet meer zonder haar. Een bijzonder feelgoodboek voor elke kattenliefhebber!

Wie niet genoeg kan krijgen van Pernod en Cootje, kan voor een dagelijkse dosis kat zijn hart ophalen met de Kattenkalender 2017. Speciaal voor de duizenden fans die de poezen dagelijks op internet volgen, poseren Pernod en Cootje op deze prachtige kalender.

Zowel het boek als de kalender zullen gepresenteerd worden op de allereerste echte Miauwkesdag op 17 september bij Baloise Insurance in Antwerpen. De eerste exemplaren zullen overhandigd worden aan Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts.

'Ik hou van kittens en van oudjes. Met vlooien of zonder. Gezonde beestjes of sukkelaars. Ik hou van katten. Alle katten' – Veronique Puts

Veronique Puts is auteur, schilder en fotograaf. Ze woont met haar echtgenoot cabaretier Geert Hoste en haar katten in Antwerpen. Puts publiceerde twaalf boeken, waaronder zeven kinderboeken en de bestsellers Miauwkes, Kattenkwaad en Poeslief. Haar boeken werden bekroond door de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury en verschenen in diverse talen. Ze heeft een wekelijkse kattencolumn in Dag Allemaal.

-----------------------------------------------------------------

Straffe katten | Veronique Puts
ISBN 9789022333075 |  blz. 160 | € 19,99 | Paperback
Verschijnt op 17 september
Uitgeverij Manteau

-----------------------------------------------------------------

Kattenkalender 2017 | Veronique Puts
ISBN 978902233293 |  blz. 32 | € 24,99 | Kalender
Verschijnt op 17 september
Uitgeverij Manteau

-----------------------------------------------------------------

Alexandra Cousy

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be