Tomber Namoureux, c'est quoi ça?

Word verliefd op Namen in 310 pagina's met 'Le Petit Deborsu' - het eerste en enige toeristische naslagwerk over de parel van WalloniëTomber Namoureux (v. trans.)

  • Aimer Namur, être amoureux de Namur, se namuracher.
  • Vertaling naar het Nederlands: houden van Namen, verliefd zijn op Namen, zich vergapen aan Namen

 

"Een Woord vooraf lees ik nooit. Ik denk dan: als het zo belangrijk was geweest, zou het in het boek zelf hebben gestaan. Ik besef nu dat ik me mijn hele leven lang heb vergist. Voorspel is pit, het geeft de toon aan. Hier is dus: het woord vooraf. 

Ik wil u Namen als een Namenaar laten beleven: mijn beste tips, mijn geheime plekken5, mijn beste verhalen. Zo wordt u wat ik zelf ben: verliefd op Namen. Een Namoureux, de samensmelting van Namen en amoureux, verliefd. Specifiek aan deze gids: duidelijke keuzes die u in staat stellen de stad te ontdekken ongeacht de tijd die u hebt: vijf decennia (als u naar Namen verhuist), vijf dagen of vijf minuten. Ook gehaaste mensen kunnen terecht in het trage Namen. Elk onderdeel van dit boek wordt ingeleid door een korte samenvatting. U kunt dus kiezen voor de Petit of Très Petit Deborsu." - Christophe Deborsu in 'Le petit Deborsu: Namen'

Christophe Deborsu schrijft een toeristische gids?

Ja, hij houdt van Vlaanderen, zelfs van Nederland. En toch. De Waalse Wetstraatjournalist is al zijn leven lang Namoureux. Geboren en getogen in Namen, en elke dag opnieuw stapelverliefd. Hij laat je zijn stad ontdekken in je eigen ritme: in enkele minuten, in enkele dagen of een leven lang. En op zijn manier: gedegen, met op tijd een knipoog.

Raadpleeg 'Le petit Deborsu', het eerste en enige toeristische Naamse naslagwerk, en er is geen enkele reden meer om die zo nabije en toch zo onbekende stad aan de samenvloeiing van Samber en Maas nog langer links te laten liggen.

Waarom naar Namen komen?

Omdat het vakantiegevoel je meteen overvalt. Omdat hier de oudste Europeaan leefde, Caesar zijn moeilijkste slag leverde en de Namenaars - ongehaast - wonen onder de tweede mooiste citadel van Europa. Namen is de hoofdstad van Walloniën de poort tot het zuiden van België. Namen ademt cultuur, is een paradijs voor wandelaars en fietsers, zeker, maar wie meer actie zoekt kan er zelfs zwemmen in de Maas en (soms) skiën. Of tennissen, zoals Justine Henin. En winkelen tegen (zeer) lage prijzen. Namen is meer dan een beetje Vlaams: de Naamse leeuw is een broer van de Vlaamse. En Namen is ook Nederlands: de citadel is grotendeels een Hollands bouwwerk.

Word zelf Namoureux. Wees welkom!

Voor het aanvragen van interviews, een recensie-exemplaar, een rondleiding door Namen of simpelweg een beetje extra informatie, kunt u terecht bij Ellen Van Tichelt (ellen.vantichelt@wpg.be / 03 285 73 46).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Le petit Deborsu: Namen
Christophe Deborsu
DRIE/Manteau
ISBN 978 90 223 3233 7
€ 19,99

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be