Toni Coppers wordt ereburger van Sint-Truiden

​In de Academiezaal van Sint-Truiden kreeg Toni Coppers afgelopen zondag 25 maart het ereburgerschap uitgereikt wegens zijn "grote verdienste als misdaadauteur".

Eerder al, in 2017, werd de vernieuwde stedelijke bibliotheek van Sint-Truiden naar hem vernoemd.

“Toni Coppers heeft de misdaadliteratuur zonder twijfel een kwaliteitslabel gegeven. Zijn boeken zijn geliefd bij velen en het stadsbestuur is trots dat ze hem deze uitzonderlijke blijk van erkenning kan geven”, aldus de mededeling.

Vorige ereburgers waren o.m. regisseur Michael Roskam en astronaut Frank De Winne.

In 2018 vieren we samen met Toni Coppers het tienjarige jubileum van de populaire thrillerreeks rond de Antwerpse commissaris Liese Meerhout. Tien jaar geleden introduceerde Coppers zijn hoofdpersonage in Niets is ooit, het eerste boek in de reeks, dat al direct genomineerd werd voor de Hercule Poirotprijs. Tal van nominaties, verschillende onderscheidingen en een televisiereeks later, is Coppers aan zijn veertiende Liese Meerhout-thriller toe en heeft hij een grote schare fans. Zijn volgende thriller, De jongen in het graf, verschijnt naar aanleiding van het jubileumjaar in een gloednieuwe vormgeving en ligt vanaf 12 mei in de winkel. 

  • Coppers bekroond tot ereburger van Sint-Truiden
  • In 2018 vieren we 10 jaar Liese Meerhout 
  • Van zijn thrillerreeks werden al meer dan 100.000 boeken verkocht


Over De Jongen in het graf:

Leo Meersman is een van de ergste seriemoordenaars van de laatste decennia. In 2002 kreeg hij levenslang voor het misbruik en de moord op zes jongens. Volgens hoofdinspecteur Michel Masson waren het er zeven. Hij weet zeker dat ook de vijfjarige Arne in de handen van Meersman is gevallen, maar hij heeft het nooit kunnen bewijzen. Jaren later geeft Meersman de moord alsnog toe, maar hij weigert te zeggen waar de jongen begraven ligt. Een tijdje later trekt hij zijn bekentenis ook weer in. Zonder lichaam, geen bewijs, maar ook geen verwerking voor de familie. Het is een cold case die al een halve carrière door Massons hoofd spookt en hem raakt tot in zijn ziel. Dan komt de dag dat de moordenaar op zijn sterfbed ligt en Masson wil zien: hij wil hem iets vertellen...

________________________________________________________

Toni Coppers, De jongen in het graf 
ISBN 9789022335055 | 320 blz. | € 21,99 | Paperback
Uitgegeven bij Angèle
Verschijnt op 12 mei 2018
___________________________________________

Toni Coppers (°1961), Vlaanderens favoriete misdaadauteur, is niet te houden sinds hij met Dood water de Hercule Poirotprijs 2014 won en genomineerd werd voor De Gouden Strop 2015. Het laatste oordeel was een instantbestseller en met De vleermuismoorden en De hondenman won hij twee jaar op rij de publieksprijs Hercule Poirot. In het voorjaar van 2016 verscheen de langverwachte verfilming van zijn thrillers in de misdaadreeks Coppers op vtm. De eerste aflevering kluisterde maar liefst 700.000 kijkers aan het scherm. Hij schreef De zaak Magritte, in het kader van het Magritte-jaar 2017, en is de scenarist van de stripreeks Fanny K

 

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be