Uitnodiging 4/5: Schrijversechtpaar Marc Peirs - Maja Wolny stelt nieuwste uitgaven voor

Sinds vorig jaar wonen Marc Peirs en Maja Wolny in Polen. Dankzij een vaste voet aan wal in Koksijde en een stevige achtergrond in de Vlaamse Ardennen kunnen we hen binnenkort opnieuw in Vlaanderen verwelkomen n.a.v. de verschijning van hun gloednieuwe boeken Bloedlijn en Zwarte bladeren.

​Op donderdag 4 mei worden beide titels voorgesteld aan pers en publiek in CC De Woeker in Oudenaarde en ook u bent van harte welkom. Alle praktische details vindt u bovenaan dit bericht.

Voor interviews en andere afspraken kan u contact opnemen met Ellen Van Minnebruggen voor Manteau (ellen.vanminnebruggen@wpg.be) en Chris Boudewijns voor De Bezige Bij (chris.boudewijns@wpg.be).

Bloedlijn

In Het kwalijke geheugen maakten we kennis met de op zijn zachtst gezegd vreemde speurder Victor Vansina. Marc Peirs en zijn levendige personages werden door veel lezers omarmd als welkome nieuwkomers in het thrillerlandschap. Een jaar later staat de commissaris opnieuw voor een raadsel in Bloedlijn.

‘Een veelbelovend debuut, intelligent, niet pedant. Mooi opgebouwd, geen losse eindjes. Kloeke karakters.’ — Knack over Het kwalijke geheugen

Kort voor de parlementsverkiezingen wordt het land opgeschrikt door een bloedbad. De dader heeft het gemunt op de jetset in Knokke. Wat lijkt op een gruwelijke strafexpeditie tegen een stel rijkelui dreigt te ontaarden in een frontale aanval op het regime, dat wankelt als een kaartenhuisje. Politieke mechanismen worden ontmaskerd, de macht van het geld verkruimelt.

Op de schouders van commissaris Victor Vansina rust de taak om de moorden op te lossen, en snel. Tussen Gent en Knokke loopt een lijn van bloed en raadsels. Staat Vansina tegenover een losgeslagen individu, of schuilt er een duivels plan achter de reeks moorden? Tegelijkertijd kraakt het team van de commissaris in zijn voegen. Zelf worstelt Vansina met demonen die te maken hebben met geld en seks.

Marc Peirs (1966) is journalist en eindredacteur bij de VRT. Hij woonde vijfentwintig jaar in Gent en bracht vele vakanties in Knokke door. Hij is gehuwd met de Poolse schrijfster Maja Wolny en samen hebben ze twee kinderen.

Paperback | 320 blz. | € 21,99 | ISBN 978 90 223 3336 5 | ook verkrijgbaar als e-book

Zwarte bladeren

Julia Pirotte, een jonge Pools-Joodse communiste studeert fotografie In Brussel en droomt van een loopbaan als fotoreporter. Op een dag krijgt ze een professioneel fototoestel. Vanaf dat moment wordt ze getuige van de turbulente gebeurtenissen die het Europa in de jaren veertig in een vernietigende maalstroom storten. Zo vereeuwigt ze bijvoorbeeld de grootste naoorlogse pogrom waarbij 42 Joden in de Poolse stad Kielce omkwamen. De dag ervoor was Henio, de achtjarige zoon van een schoenmaker, verdwenen. De massa geloofde dat de jongen door Joden ritueel was vermoord. Vijfenzestig jaar later stelt Weronika Czerny, historica aan de Universiteit van Kielce, tot haar ontsteltenis vast dat haar tienjarige dochter spoorloos verdwenen is. Net als bij de verdwijningszaak van destijds worden sommige stadsbewoners meegesleurd in een mengeling van complottheorieën, haat, fobie en mediahysterie. Voor Weronika zelf leidt de verdwijning ertoe dat pijnlijke feiten uit haar liefdesleven en familiegeschiedenis opnieuw worden blootgelegd.

Maja Wolny (1976) is een Poolse schrijfster en journaliste. Ze begon haar loopbaan als chef literatuur bij het weekblad Polityka. In 2003 verhuisde ze naar België en werkte er als correspondente, boekhandelaar, museumdirecteur en columniste. Ze debuteerde als fictieauteur in 2008. Zwarte bladeren is haar derde roman en de eerste die in het Nederlands verschijnt. Sinds vorig jaar woont ze opnieuw in het Poolse Kazimierz Dolny.

​Paperback | 320 blz. |  € 19,99 | ISBN 978 90 234 9960 2 |  ook als e-book verkrijgbaar | verschijnt op 27 april 2017

 

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be