'JONG! (en ziek)' – Tieners over hun leven met kanker

Twaalf jongeren, twaalf verhalen. Iedere keer anders, maar met telkens één ding gemeen: er is kanker in het spel. In dit bijzondere boek getuigen jongeren over hun ziekte en hun leven in de 'echte wereld'. Ze vertellen over hun twijfels en hun angst, hun pijn en onzekerheid, maar ook over hun grote en kleine dromen voor de toekomst, over hoe ze soms het zot in hun kop krijgen, hoe vlinders van verliefdheid kunnen fladderen in hun buik, hoe ze chatten en facebooken tegen de sterren op. Twaalf aangrijpende verhalen, doorspekt met hoop.

'Verhalen om nooit te vergeten.' – Frank Deboosere, boegbeeld van Kom op tegen Kanker

'Soms zegt mijn oma dat ik een gewoon meisje van veertien jaar moet zijn. Vooral als ze dingen leest die ik via Facebook naar mijn vriendin stuur die ook ziek is. Maar wij zitten in het moeilijke hoekje van het leven. We weten wat we kunnen en wat we niet kunnen.' – Gwendoline, 14 j.

'Als ik mij goed voelde, ging ik met mijn broers op pad. Bowlen op krukken. Of met mijn splinternieuwe rolstoel de helling afracen, met mijn broer achterop. Toen we die rolstoel teruggaven aan het ziekenfonds, was hij versleten. Een slag in de wielen, de remmen kapot. Perte total.' – Frederik, 26 j.

Auteurs Stein De Sterck, Jeroen Boone en Wim Geysen begeleiden al jaren mee het kinderkankerkamp dat Kom op tegen Kanker jaarlijks organiseert. Daar ontmoetten ze de jongeren die ze in dit boek openhartig aan het woord laten. Koen Broos maakte er intieme én levenslustige portretten bij.

-----------------------------------------------------------------

Jong! (en ziek) | Stein De Sterck, Jeroen Boone en Wim Geysen
ISBN 9789022332894 | € 19,99 | ca. 176 blz.
Paperback
Uitgeverij Manteau

-----------------------------------------------------------------

Alexandra Cousy

WPG Uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be