UITNODIGING: Demian Vitanza vertelt het waargebeurde verhaal van een teruggekeerde Syriëstrijder in 'In dit leven of het volgende'

Atlas en Manteau nodigen u uit op een gesprek met de auteur op 11 oktober, voor een uniek inzicht in het hoofd van de jonge Tariq.

In 'In dit leven of het volgende' vertelt Demian Vitanza het waargebeurde verhaal van een jonge Syriëstrijder Tariq.

Toen Demian schrijfles gaf in een van de zwaarst beveiligde gevangenissen van Noorwegen ontmoette hij deze jonge Noors-Pakistaanse gevangene die in Syrië had deelgenomen aan terroristische activiteiten. 'Ik wil dat je mijn verhaal opschrijft', zei hij tegen Vitanza, ‘maar het moet in de vorm van een roman.’

Demian Vitanza, toneelschrijver en een van de beste Noorse schrijvers van dit moment, sprak meer dan honderd uur met Tariq. Het resultaat is een verhaal over een jonge man die gedreven werd door idealisme en een steeds sterker wordende geloofsovertuiging, die zich nu voortdurend vragen stelt bij de gebeurtenissen die hem uiteindelijk midden in de nacht tot aan de Syrische grens brachten.

In dit leven of het volgende is een genre-doorbrekende roman over een van de meest urgente kwesties van het hedendaagse Europa, maar ook een tijdloos literair werk over het geheugen, de waarheid en de manier waarop we onze eigen verhalen presenteren en rechtvaardigen.

 


Manteau en atlas nodigen u uit op een gesprek met Demian Vitanza, de auteur van 'In dit leven of het volgende'.
​Op 11 oktober 2017 om 20u00

​atlas Antwerpen
Carnotstraat 110
2060 Antwerpen

​Gratis inkom
​Inschrijven via pers@wpg.be
 

 

Rudi Vranckx in het voorwoord:

"Zijn verhaal maakt van de oorlog in Syrië een oorlog des mensen, hoe gruwelijk hij ook is. Hij beschrijft de vatenbommen die Assad gebruikt en die zo herkenbaar zijn voor mij, omdat ik ze zelf meemaakte. Maar het zijn vooral zijn persoonlijke bedenkingen en zijn twijfel die me het meest bijblijven en die het verschil maken. (...) Ik wil vertellen als journalist, documentairemaker en schrijver wat daar echt gebeurt. Maar meer nog dan dat wil ik begrijpen hoe dit mogelijk is. Welke zijn de frustraties die ertoe leiden? Welke verlokkingen kunnen mensen zover krijgen? Niet iedereen is een psychopaat of crimineel van geboorte. Dat zou te gemakkelijk zijn als verklaring, een zwaktebod. Jihadi word je. Daarom wil ik graag in hun hoofd kruipen. (...) Dit probleem dat onze tijd verscheurt vraagt om meer, om een andere benadering ook. Dat is wat Demian Vitanza en Tariq doen in In dit leven of het volgende. Ze bedrijven geen klassieke journalistiek, maar schrijven een verhaal."
- Rudi Vranckx

 

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be