Upcycling - Evy Puelinckx verschijnt op 11 oktober

Maak van afval je eigen design!

Laat je inspireren door de ideeën van Evy Puelinckx in dit boek en steek de handen uit de mouwen. Wie weet pronkt er binnenkort een prachtstuk in je interieur. ISBN 9789022328774 - € 24,95 - 192 blz. - paperback full colour - Manteau Fotografie - Annelie Vandendael

Weggooien staat niet in het woordenboek van de minister van Upcycling, Evy Puelinckx. Met spullen die bestemd zijn voor de vuilnisbak of het containerpark creëert Evy in dit boek unieke designvoorwerpen: van oma’s oude kast maakt ze een object dat perfect in je moderne interieur past, een hoop oud leder wordt een pittig designtapijtje… Ook oude speelgoedpoppen, theelichtjes, eetstokjes, nylonkousen, stoelpoten… tovert ze om tot hippe voorwerpen. Dat bewijzen de magnifieke foto’s van Annelie Vandendael. En wat meer is: je kunt het ook zelf. Dankzij de stap-voorstapfotografie en de duidelijke uitleg kun je je eigen afdankertjes upcyclen.

Architecte Evy Puelinckx is gepassioneerd door alles wat met architectuur, ontwerpen en design te maken heeft. In haar ontwerpwerk besteedt ze zo veel mogelijk aandacht aan duurzame technieken, materialen en recyclage. Combineer haar esthetische kijk op afgedankte spullen met een flink paar handen uit de mouwen, en hier is de perfecte auteur voor Upcycling.

‘De ontwerpen van Evy hebben mij geraakt. Haar boek is een fantastische manier om zelf designobjecten te maken. De ontwerpen zijn heel vindingrijk maar toch toegankelijk, zodat iedereen er inspiratie kan uithalen voor eigen creaties.’ – Anita Evenepoel, winnares van de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor vormgeving 2012

'Wawwww... Dit is werkelijk verbluffend, dit is zo mooi, zo positief! Ik word er helemaal blij van. ik heb zo'n ongelofelijke zin om er onmiddellijk aan te beginnen. Zelfs voor iemand als ik lijken heel wat van Evy's ideetjes een haalbare kaart. ' - Barbara Torfs, directeur marketing en communicatie Schoenen Torfs.

'Evy toont op geniale wijze hoe we alles een nieuw leven kunnen geven. En op die manier uiteindelijk ook onszelf.' - Nic Baltazar

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be