Van televisiereporter naar romancier: Luc Haekens verrast met literaire cocktail van satire en suspense

'De ideale Walter' verschijnt op 24 aprilBij het brede publiek is Luc Haekens bekend als de reportagemaker met het uitgestreken gezicht in het satirische nieuwsprogramma De ideale wereld en De blauwe gids, zijn reeks over de adel. Zijn literaire amibities stak hij al een poos niet meer onder stoelen of banken. Op 24 april verrast Luc vriend en vijand met De ideale Walter: een razend spannend boek waarin hij de lezer een blik gunt achter de schermen van de televisiewereld, een wereld waarin hij zelf al meer dan vijfentwintig jaar vertoeft. 

Nog meer dan over het televisielandschap, werpt De ideale Walter vragen op, zonder antwoorden te geven, over de menselijke conditie, over hoe ver de drang naar roem en succes ons drijft en wat we daarvoor bereid zijn te offeren.

Bovenal zal de lezer zich De ideale Walter herinneren als een pageturner, die de lezer gezwind meeneemt naar een hoogtepunt dat niemand voor mogelijk houdt. John Irving noemt Luc Haekens met recht en reden zijn grote voorbeeld.

Indien u een interview, een recensie-exemplaar en/of meer informatie wenst, kunt u zich richten tot Ellen Van Tichelt (ellen.vantichelt@standaarduitgeverij.be / +32 474 69 13 70).


De ideale Walter

Moons ouders passen totaal niet bij elkaar, maar toch trouwden ze voor de camera's en kregen ze een kind. Zijn hele jeugd vroeg hij zich af wat de televisiemakers bezielde die zijn ouders aan elkaar koppelden. Zodra hij meerderjarig is, besluit Moon te infiltreren in het televisiemilieu. Hij wordt de persoonlijke assistent van Walter Molenaer, een bekende Belgische televisieproducent, en krijgt zelfs een belangrijke rol in de meest bekeken televisiereeks die de zender van Walter ooit maakte. Hij schopt het tot Bekende Vlaming en wordt in elke talkshow uitgenodigd.

Maar dan gaat het mis. Een van de kandidaten in het succesprogramma blijkt lang niet zo sympathiek te zijn als hij zich voordoet. Bommen ontploffen en kelen worden doorgesneden, allemaal live op televisie. En Moon ziet, samen met de rest van de wereld, dat niets is wat het lijkt.

Luc Haekens (1968) begon zijn carrière als radiodocumentairemaker bij de VRT. Hij groeide door van radio naar tv, ging aan de slag bij Woestijnvis en is vandaag vooral bekend van het satirische nieuwsprogramma De ideale wereld en De blauwe gids, zijn reeks over de adel.
 

De ideale Walter
Luc Haekens
Angèle
292 p. / € 21,99
ISBN 978 90 223 3519 2
Verschijnt op 24 april 2018

 

 

 

Ellen Van Tichelt

Standaard Uitgeverij

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be