Wat is je parfumprofiel? En hoe kies je een geur die bij je past? Parfumwijzer van Sofie Albrecht helpt je op weg!

Lancering met een heuse pop-up parfumpraktijk in Antwerpen

 

Je bent op zoek naar een nieuw parfum maar weet niet waar te beginnen? Dankzij Sofie Albrecht en haar Parfumwijzer sta je niet alleen!

Parfumwijzer geeft tips om te bepalen wat je graag ruikt, welke parfums geschikt voor je zijn en hoe je dat zorgvuldig uitgezocht parfum dan uiteindelijk het beste draagt. Het boek gidst je door de jungle die een parfumerie kan zijn, want over een parfum kan je veel meer zeggen dan dat het lekker ruikt. Wist je bijvoorbeeld dat je nooit onmiddellijk mag ruiken aan een parfum wanneer je het verstuift? Laat de alcohol eerst verdampen, anders raakt je neus verdoofd en kan je niets meer ruiken. Of wist al dat je nooit je parfum mag ‘uitwrijven’? De wrijving en warmte laat de geur dan anders ruiken. Parfumwijzer biedt heel wat praktische tips, maar wil ook verder gaan door een blik te werpen achter de schermen van de boeiende parfumindustrie. Een must read voor beginners en liefhebbers, met handige lijstjes van de lekkerste geurtjes.

Sofie Albrecht
Als een van de weinige echte parfumexperts in Vlaanderen, is Sofie Albrecht al van kindsbeen af gefascineerd door geuren. Ze wilde zelfs parfumeur worden, maar belandde in de journalistiek. Als beautyredactrice bij Weekend Knack kon ze zich verdiepen in haar passie. Ze interviewde alle grote parfumeurs en legde een indrukwekkende parfumverzameling aan. Twee jaar geleden begon ze de beautyblog Café Cosmétique, die vorig jaar de Weekend Blog Awards won. Als freelancejournaliste combineert ze nu het beste van die verschillende werelden: schrijven en parfum. In dit boek bundelt ze haar kennis en passie.

Lancering
Vanaf 6 november houdt de parfumdokter twee maanden lang een pop-up praktijk open. Je kan er terecht voor gratis en onafhankelijk parfumadvies, een gesigneerd exemplaar van Parfumwijzer of om een workshop te boeken.

  • Elke vrijdag en zaterdag van november en december
  • Van 10 tot 17 u
  • Sint-Jorispoort 25, 2000 Antwerpen

 

Geurconcert
18 november geeft Sofie Albrecht in AMUZ een geurconcert samen met twee getalenteerde muzikanten. Philippe Raskin (piano) en Johannes Fleischmann (viool) vormen sinds 2010 een duo dat concerten geeft in de hele wereld. Ze nemen regelmatig deel aan muziekfestivals en werken samen met beroemde muzikanten. In 2011 brachten ze hun eerste cd uit (www.raskinfleischmann.com).


Graag even een seintje via pers@wpg.be als u op deze unieke avond aanwezig wilt zijn.

----------------------------------------------------------

Parfumwijzer | Sofie Albrecht
ISBN 9789022331996 | € 24,99| ca. 190 blz. | Gebonden
Uitgeverij Manteau
Verschijnt op 4 november 2015

----------------------------------------------------------

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be