Winnaar Aspe Award Gert-Jan van den Bemd schrijft veelbelovend debuut

De Aspe Award 2016 kende een opmerkelijke winnaar. Gert-Jan van den Bemd overtuigde de jury met zijn korte verhaal Belofte maakt schuld. Gert-Jan is een rasechte verteller en een meester in het opbouwen van spanning. De verkeerde vriend is zijn debuut.

Werner Mans heeft alles redelijk voor elkaar. Oké, zijn werk stelt niet veel voor. Hij fotografeert wegwerpartikelen voor ziekenhuizen en laboratoria, als het al tot fotograferen komt. Maar hij heeft een vrouw, een dochter en een stacaravan. Alles gaat goed. Tot zijn dochter zo nodig naar een discotheek... nee, een club wil. Werner weet hoe het er daar aan toegaat. Vroeger kwam hij er ook. De vrienden die zijn dochter daar leert kennen, bedreigen Werners kalme bestaan. Voor het eerst in zijn leven moet hij opkomen voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien.

Gert-Jan van den Bemd (°1964) werkt als schrijver, wetenschapsjournalist, redacteur en kunstenaar in Breda. Zijn korte verhalen verschenen in tientallen verzamelbundels en literaire tijdschriften, en werden diverse malen bekroond in België en Nederland. Zo won hij de eerste prijs van het International Literature Festival Utrecht (ilfu) 2017 en de Aspe Award 2016.

 

Gert-Jan van den Bemd besluipt je met zijn fijnmazige schrijfstijl, trekt behoedzaam het koord aan en houdt je zo gevangen in deze overrompelende debuutroman. Een boek dat zich kenmerkt door stilistische brille en dat qua sfeer de serie Breaking Bad evenaart.’
- auteur en columnist Tania Heimans over De verkeerde vriend

‘Met een mooie toon, sterke details en memorabele zinnen heeft dit verhaal iets weg van de film Falling Down met Michael Douglas, maar vergis je niet: een op zichzelf staand, eigenzinnig verhaal is het zeker.’

- jury ILFU 2017 over het korte verhaal Verder van huis

‘Mooi is wat er niet staat. Wat je tussen de regels kan lezen. En dat is heel wat. […] Ik heb het gevoel dat we nog zullen horen van Gert-Jan van den Bemd.’

- journalist en copywriter Jeroen Vermeiren over het korte verhaal Ex

‘Ik ken Gert-Jan als een vlotte verhalenverteller. Hij maakt de lezer altijd nieuwsgierig naar meer.’

- auteur en journalist Kathy Mathys

 

_________________________________

Gert-Jan van den Bemd - De verkeerde vriend
336 blz. - paperback - €19,99
ISBN 9789022334966
​verschijnt op 16 februari 2018 bij Angèle

 

 

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be