WITTE WARMTE: een tragische pageturner over de hunkering naar vrijheid

De nieuwe roman van Dimitri Casteleyn verschijnt op 1 februari

 

Witte warmte is een spannend verhaal over de vertroebelde relatie tussen een vader en een dochter die één ding gemeen hebben: hun passionele zoektocht naar vrijheid.

Je bent wie je bent. Tenminste, dat denk je.

Victor Sluis is een bevlogen professor aan een gerenommeerde universiteit. Een hoogst intellectueel en beredeneerd man die de stap zet naar het ondernemerschap en zijn kans schoon ziet om snel rijk te worden. Zijn dochter Eline, enig kind, ontdekt pas hoe beschermend ze is opgevoed wanneer ze psychologie gaat studeren en op kot gaat. Terwijl een eerste liefde Eline dichter bij het echte leven brengt, maakt haar vader een keuze die hun toekomst voorgoed verandert…

Een tragische pageturner over de maakbaarheid van het leven, over de hunkering naar vrijheid, over de zoektocht naar warmte en over keuzes die een gezin voor altijd veranderen.

Naar aanleiding van De verjaardag (2013):

‘Een intellectueel rijk en tezelfdertijd spannend boek.’ – Knack

‘Casteleyn heeft zijn definitieve intrede in de Vlaamse letteren niet gemist.’ – De Morgen

‘Een spannende ideeënroman waarin pertinente vragen worden gesteld.’ – Het Nieuwsblad

Op 17 februari 2016 om 20u30 wordt Witte warmte feestelijk voorgesteld in de Handelsbeurs in Gent, gepresenteerd door Lisbeth Imbo en met muziek van The Antler King.

De uitnodiging vindt u in bijlage, graag een seintje voor 18 januari als u erbij wilt zijn.

Dimitri Casteleyn (1966) besloot, na een succesvolle carrière als televisiemaker voor de VRT (productiehuis De Raconteurs met o.a. Drie generaties, Meneer de burgemeester en Grand Central Belge), zich volledig toe te leggen op het schrijven. Van zijn hand verschenen eerder al de filosofische verhalenbundel Een mooie verrassing en de dichtbundel Omgekeerd. Zijn romandebuut De verjaardag (2013) kende een vierde druk en kon zowel recensenten als het brede publiek bekoren. Van zijn drie boeken werden samen ruim 20.000 exemplaren verkocht, in vier verschillende talen.

-----------------------------------------------------------------

Witte warmte | Dimitri Casteleyn
ISBN 9789022332283 | 256 blz. | €19,99 | Paperback
Uitgegeven door Manteau
Verschijnt op 1 februari 2016
Gratis vooruitboekjes
bij de boekhandel vanaf 21/12 (oplage van 12.500 ex.)
Booktrailer vanaf 1 februari 2016

-----------------------------------------------------------------

Alexandra Cousy

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be