'Wonen met Stijl - Tijdloze droomhuizen': Patrick Retour viert 10 jaar 'Wonen met stijl' met een terugblik op de 34 boeiendste projecten

Een inspirerend werkinstrument en prachtig koffietafelboek om steeds opnieuw met bewondering te doorbladeren

Tien jaar Wonen met stijl mag in stijl worden gevierd, en dat pakken we groots aan met een woonklepper van formaat: Tijdloze droomhuizen. Dit boek bundelt de 34 meest inspirerende reportages uit de Wonen met Stijl-reeks en geeft zo een inkijk in de wereld van smaken en trends. Van exquise villa’s tot knusse huizen en eigentijdse flats en lofts in binnen- en buitenland. Diverse woonstijlen komen aan bod: van zen tot weelderig, van strak klassiek tot doorleefd tijdloos. Ook de interieurinrichting beslaat het hele gamma van klassiek tot modern. Maar het is steeds de persoonlijke touch en de detailafwerking waarmee mensen het verschil maken.

Tal van gerenommeerde experts en stilisten staan garant voor de tijdloze pareltjes in dit boek.

Middenin het spanningsveld tussen zwart en wit weet Peter Deckers de perfecte duotoon in het hoofd van Filip Deslee schildertechnisch om te zetten van concept naar realiteit.
Ook Peter Deckers en Pieter Porters vinden elkaar, dit keer in een perfect huwelijk tussen klassiek doorleefd en tijdloos strak. Het resultaat? Een verbluffend mooi gestroomlijnde loft zoals geen ander. 
Ook in klassiek Engelse stijl leeft wereldvermaard totaalinrichter Pieter Porters zich uit. Hij creëert rond de kerstperiode een gemoedelijke ambiance waarin je rustig thuis komt.
Creatieve duizendpoot Piet Boon slaagt er op zijn beurt als geen ander in warmte te brengen in een minimalistische totaalvisie. Door yin en yang in evenwicht te brengen, komt hij telkens tot een tijdloos geheel.
Jean-Jacques Soenen drukt de stempel van Marcotte Style op de meest uiteenlopende panden. Villa, loft of cottage: elk project baadt in sobere weelde.
Door het daglicht te dirigeren in een exquise mix van design en kunst, brengt levende legende Jan des Bouvrie pit in zijn projecten.
En voor de kers op de taart kan Patrick Retour sinds jaar en dag rekenen op het prachtige sierbeslag van Dauby. De indrukwekkende art decowoning van Annie Van Ingelgem en Holger Nielsen, het echtpaar achter Dauby, straalt een aanstekelijk thuisgevoel uit.

PATRICK RETOUR (www.patrickretour.net) is een van Vlaanderens grootste experts op het gebied van wonen. Hij heeft een neus voor schitterende projecten, een heldere schrijfstijl en een groot inlevingsvermogen. Als journalist is hij verbonden aan diverse kranten en tijdschriften, hij is trendwatcher bij RTV en ook als liedjesschrijver laat hij zich niet onbetuigd. Er staat een rist succesvolle woonboeken op zijn naam, zoals Wonen met stijl 1, 2 & 3, Wonen met stijl – Tijdloos wegdromen 1, 2 & 3 en Wonen met stijl – Hart voor huizen 1, 2 & 3.

------------------------------------------------------
Patrick Retour, Tijdloze droomhuizen
ISBN 978902233037 | 432 blz. | € 29,99 | Gebonden
Uitgegeven door Manteau
Verschijnt op 15 september 2016
------------------------------------------------------

Ellen Van Minnebruggen

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be