Yumi Ng vertelt over de prijs die je betaalt wanneer je buiten de lijntjes kleurt in 'Brutazur breekt', het langverwachte vervolg op 'Brutazur'

'Brutazur breekt (de boel af)': publieke boeklancering op 20 mei in Kavka (Antwerpen)

In 'Brutazur' en 'Brutazur breekt' vertelt Yumi Ng ons haar onwaarschijnlijke levensverhaal dat leest als een filmscenario voorzien van al de juiste ingrediënten. Wie voorbij de sensatie geraakt, komt echter bij een dieper verhaal terecht. Dat staat symbool voor het Westers relationeel leven van vandaag, een tijdperk waarin we als individu onbeperkte vrijheden ervaren die we moeilijk gerijmd krijgen met onze diepgewortelde behoeften aan liefde, erkenning en verbondenheid. In haar verlangen naar zelfrealisatie bewandelt Yumi veel onorthodoxe wegen die ze onversneden en zonder zelfverschoning deelt. Haar honger naar avontuur, naar seksuele bevrediging leert haar uiteindelijk dat ook zij op zoek is naar een veilige thuishaven die haar de ruimte biedt om zichzelf te zijn, naar de liefde die koestert, uitdaagt én doet groeien. - Rika Ponnet

Yumi Ng had alles om gelukkig te zijn, tot het leven haar inhaalde. In Brutazur (2015) getuigde ze over haar verlangen naar vrijheid, de zoektocht naar de bevrediging van haar seksuele behoeften en de engagementen waarmee ze worstelde,

in Brutazur breekt gaat het verhaal verder. Sinds ze schaamteloos over haar eigen leven schrijft, bevindt Yumi zich niet langer in de schaduw. De reacties die ze ontvangt, en vooral de reacties die ze niet ontvangt, hakken flink op haar in. Yumi Ng belandt in een zware dip.

Ze breekt.

Dat ik zelf in die put zat, geen zin meer had om te leven en zelfs zelfmoord overwoog, was nieuw en angstaanjagend. Hoe was ik in die donkere toestand beland? Hoe was ik na een half jaar euforie en onbeschrijflijk geluk in een depressie beland, en hoe kon mijn zelfvertrouwen zo’n duik nemen (en blijven nemen)?

Dit boek is een volwassen verhaal over verwachtingen en ambities, over zware teleurstellingen en uitzichtloze weken. Meer nog dan in Brutazur kijkt Yumi Ng diep in haar ziel en schuwt niets om de lezer deel te maken van haar zoektocht. Ze doet dat met de haar kenmerkende stijl en humor.

Op een unieke manier raakt ze opnieuw zonder schroom thema's aan waar anderen met moeite over spreken. Ze getuigt openhartig over de valkuilen en de (on)mogelijkheid van een open relatie, hoe ze verwikkeld geraakte in een vechtscheiding over het hoederecht van haar dochter, hoe ze haar derde man verloor en de zwarte periode die daarop volgde tot de confronterende periode na het publiceren van haar debuut.

Van Brutazur werden 10.000 exemplaren verkocht en was er grote persbelangstelling:

‘Dit is geen boek over sm, het is veel en veel rijker. Het is een boek dat toont hoe liefde in staat is vernedering te overstijgen en zelfs om te vormen tot een vorm van genot.’ – Paul Verhaeghe over Brutazur

Yumi Ng (1970) is een dochter van Chinese immigranten en groeide op in Antwerpen. Ze studeerde politieke wetenschappen en na een korte passage als freelance reporter koos ze voor een loopbaan in human resources. Als Europees HR-Manager werkte ze voor diverse multinationals en verbleef ze enkele jaren in het buitenland. Uiteindelijk stapte ze uit de ‘corporate rat race’ om zich te verdiepen in de Chinese voedingsleer en om zich te wijden aan haar grootste passie: schrijven.

Op 20 mei stellen Manteau en Yumi Ng Brutazur breekt feestelijk voor in Kavka (Oudaan 14, 2000 Antwerpen). Vanaf 21u wordt er gedanst en geklonken op Yumi's nieuwste boek. Graag een seintje op pers@wpg.be als u hier graag bent. Recensie-exemplaren en/of interviews kunt u aanvragen via ellen.vantichelt@wpg.be.

_________________________________________________________
Yumi Ng, Brutazur breekt
ISBN 9789022333334 | 280 blz. | € 19,99 | Paperback
Verschijnt op 15 mei 2017 bij Manteau
_________________________________________________________

Ellen Van Tichelt

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be