Zesdejaars Sint-Pietersinstituut Turnhout stellen debuutroman van oud-leerling Mathijs Duyck voor

Op woensdag 23 november 2016 presenteren zesendertig laatstejaars van het Sint-Pietersinstituut Turnhout de debuutroman Woensdag van oud-leerling Mathijs Duyck aan het grote publiek. In de hal van het Sint-Pietersinstituut Turnhout wordt alles in gereedheid gebracht voor een onvergetelijke avond. Met een divers programma waarin o.a. een mystery guest zijn opwachting maakt, live muziek ten gehore gebracht wordt én waarbij hapjes en drank geserveerd worden, zullen de aanwezigen algauw achterhalen waarom het de moeite loont Woensdag in huis te halen.

De voorstelling vindt plaats in het Sint-Pietersinstituut Turnhout, Jubileumlaan 1.

De avond begint om 19u en zal ruim een uur duren. Blijven napraten is de boodschap.

‘Verdriet is zoute lucht in de woestijn. Het legt de diepste dorst bloot, ons grootste gebrek. Zin. Betekenis. Alles moeten we begrijpen. De wereld, de anderen, onszelf.’

Uit: Woensdag

Over de auteur

Mathijs Duyck studeerde in 2005 af aan het Sint-Pietersinstituut Turnhout. Hij behaalde een doctoraat in de letterkunde aan de Universiteit van Gent. Daarna werkte hij als onderzoeker aan de Universiteit van Bologna en was hij gastprofessor aan UGent. Momenteel geeft hij Nederlands aan anderstalige jongeren. Zijn romandebuut verscheen op 5 oktober 2016 bij Uitgeverij Manteau.

Literaire oud-leerlingen

Het Sint-Pietersinstituut houdt zijn schrijvende oud-leerlingen goed in de gaten. Mathijs Duyck is in goed gezelschap van grote namen zoals Leo Pleysier, Koen Peeters, Griet Op de Beeck, Koen Sels en Charlotte van den Broeck. Charlotte kwam in juni nog langs voor de vernissage van het kunstwerk dat vijfdejaars maakten over haar dichtbundel Kameleon.

Inschrijven

Geïnteresseerden worden vriendelijk verzocht zich voor zondag 20 november 2016 in te schrijven via volgend adres: [email protected].

De toegang is gratis. Het boek wordt te koop aangeboden voor 19,99 euro en zal met plezier door de auteur gesigneerd worden.

 

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be