Zet het Internationaal Jaar van de Peulvrucht in met 'Power Bonen, Kikkererwten, Linzen, Kiemen en andere 100% plantaardige eiwitten'

De revival van de peulvrucht: gezond, goedkoop, ecologisch én lekker!

2016 wordt het 'Internationaal Jaar van de Peulvrucht'. De Verenigde Naties wil met deze grootschalige campagne het gebruik van peulvruchten promoten en dat is meer dan terecht. Door hun hoge eiwitgehalte zijn peulvruchten al langer bekend als geschikte vleesvervangers maar hun positieve eigenschappen zijn talrijk.

Nog geen goede voornemens voor 2016? Eet meer peulvruchten!

Door hun stikstofbindende eigenschappen zijn de vruchten enorm verrijkend voor de bodem. De teelt ervan vraagt bovendien niet om veel water, wat peulvruchten erg aantrekkelijk maakt voor (kleine) boeren in ontwikkelingslanden. Dat ze bovendien een enorme bijdrage kunnen leveren aan onze gezondheid, legt het Belgische Peulvruchten Comité graag uit:

'Een kopje gekookte peulvruchten bevat meer dan de helft van de dagelijkse behoefte aan vezels. Als goedkoop voedsel met een laag vet- maar hoog vezel- en voedingsgehalte, spelen ze een belangrijke rol in de preventie en controle van diabetes en bloedarmoede en dragen ze bovendien bij tot de vermindering van hart- en vaatziekten.'

Met Power Bonen, Kikkererwten, Linzen, Kiemen en andere 100% plantaardige eiwitten wordt het een piece of cake

Of je nu twijfelt tussen linzensoep met kokosmelk en alfalfa, salade met mungbonen, veldsla en gegrilde tofoe of een bagel met tuinbonenspread: durf te kiezen voor die groene parels en geef jezelf een boost. Dit boekje helpt je op weg met 50 heerlijke recepten die het leven in de keuken duurzamer, ecologischer, gezonder en vaak zelfs goedkoper maken.

Met gezondheidstips van voedingsdeskundigen, diëtisten en natuurgeneeskundigen

----------------------------------------------------------------------------------

Power Bonen, Kikkererwten, Linzen, Kiemen en andere 100% plantaardige eiwitten | Catherine Moreau & Dr. Florence Solsona
ISBN 9789022331941 | €14,99 | 96 blz. | Paperback met flappen
Uitgegeven door Manteau

----------------------------------------------------------------------------------

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be