Zigeunerbloed - Belinda Aebi

Thriller tijdens de Gentse Feesten!

Zigeunerbloed is de vijfde thriller van Belinda Aebi in de reeks rond onderzoeksrechter Maud Gelderman. Een zenuwslopende zoektocht naar een vermist Romameisje tijdens de Gentse Feesten. ISBN 978 90 223 2983 2 – € 19,99 - 296 blz. – Paperback - Uitgeverij Manteau

Gent, juli 2013. Op de openingsavond van de Gentse Feesten verdwijnt Iulia, een negentienjarig Romameisje. Lukas Bekaert, maatschappelijk werker, is de laatste die haar gezien en gesproken heeft. Iulia heeft hem haar dagboek gegeven, dat ze begon te schrijven toen ze elf jaar geleden met haar ouders uit Slowakije vluchtte. Het rechercheteam van Maud Gelderman wordt belast met het onderzoek naar de verdwijning.

Verscheidene mensen die Iulia kennen, ontvangen bizarre, cryptische sms’jes die verstuurd zijn met haar gsm. Ook Lukas Bekaert. Nieuwsgierig als hij is, bemoeit hij zich met het onderzoek en komt terecht in de wereld van de Roma.

Er volgt een zenuwslopende zoektocht in de Gentse binnenstad, die davert onder het feestgedruis. Maar niet iedereen viert mee. Wordt Iulia op tijd gevonden? En aan wiens handen kleeft zigeunerbloed?

Zigeunerbloed is de vijfde thriller van Belinda Aebi in de reeks rond onderzoeksrechter Maud Gelderman. Haar boeken worden door pers en publiek geprezen om de durf waarmee ze actuele thema’s aansnijdt.

Zo’n boek waarbij je ernaar verlangt dat het bedtijd is, om gepermitteerd en ongelimiteerd lang te kunnen lezen.

– Lize Feryn, actrice

Een razende rollercoaster tegen de achtergrond van hét evenement van het jaar: de Gentse Feesten. Ideale zomerlectuur.

– Daniël Termont, burgemeester van Gent

Lies Maes

WPG uitgevers België

Over Angèle

Standaard Uitgeverij is actief in Vlaanderen en biedt ontspanning en literatuur aan. Jonge lezers kunnen terecht bij de uitgeverijen Infodok, Oogappel, Standaard Uitgeverij en SU-books. Voor fictie en non-fictie zorgen de uitgeverijen Aspe NV, Davidsfonds Uitgeverij, Angèle en M-books voor mooie namen en verhalen.

Standaard Uitgeverij verzorgt eveneens de marketing en verkoop voor meerdere Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna, De Bezige Bij, Cargo, Leopold, Lev, Ploegsma, Querido kinderboeken, Signatuur en Thomas Rap.

Neem contact op met

Rijnkaai 100/A11 2000 Antwerpen

03/285.72.29

www.standaarduitgeverij.be